27 [APR 15] SOCIAL Buzau
Luni, 27 aprilie 2015

Start pentru programul „Rabla 2015”

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1410 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Persoanele fizice care vor să achiziționeze o mașină nouă pot aplica, începînd de astăzi, în cadrul Programului „Rabla”, la cei 104 dealeri autorizați din întreaga țară, potrivit Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
Sesiunea de depunere și validare a dosarelor producătorilor, importatorilor de autoturisme și distribuitorilor pentru Programul „Rabla 2015”, care a început la 1 aprilie 2015, s-a încheiat, iar în urma acesteia au fost validați peste 100 de dealeri auto. În cadrul Programului cu o valoare totală de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice și 5.000 de tichete pentru persoane juridice și instituții publice. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu. Din totalul bugetului alocat, 162,5 milioane lei sînt destinate pentru persoanele fizice, iar 37,5 milioane lei pentru persoanele juridice, inclusiv instituții publice, operatori economici fără personalitate juridică, organizații profesionale care sînt organizate și își desfășoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale.

Se acordă eco-bonusuri

Ghidul de finanțare pentru Programul ”Rabla 2015” a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, publicat în Monitorul Oficial al României din 30 martie 2015. În urma dezbaterii publice, valoarea eco-bonusurilor acordate în cadrul programului a fost modificată față de varianta inițială propusă, aceasta fiind majorată pentru autoturismele cu sistem de propulsie electric hibrid care beneficiază de tehnologii avansate (de tipul plug-in).Astfel, valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcționare mixt, potrivit mențiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou. La achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) se va acorda un ecobonus în valoare de 1.500 lei. Pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un eco-bonus în valoare de 2.500 lei.În continuare, se menține posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost menținută la 6.500 lei.Etichete: demarat |  program |  Rabla
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU