19 [MAR 15] SOCIAL Buzau
Joi, 19 martie 2015

Spitalul Judeţean primeşte un nou computer-tomograf

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1017 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău vor avea peste aproximativ 3 luni un nou computer tomograf  pentru efectuarea de investigaţii de specialitate. Vechiul aparat este defect încă din luna februarie aşa încît, buzoienii care aveau nevoie de o astfel de analiză trebuiau să meargă la un computer tomograf  privat cu care cea mai mare unitate spitalicească din judeţ are încheiat un contract. 

Fonduri de la Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii a aprobat recent finanţarea unui nou computer tomograf care va deservi pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Buzău. “Conducerea spitalului împreună cu reprezentanţii ai Consiliului Judeţean au fost la Ministerul Sănătăţii pentru a obţine fonduri în vederea achiziţionării unui computer-tomograf. Cererea a fost aprobată şi va fi derulată procedura de achiziţie care va dura aproximativ 3 luni”, a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvînt Spitalul Judeţean Buzău. 

Vechiul aparat, defect 

Vechiul aparat este folosit de Spitalul Judeţean de 14 ani fiind uzat atît fizic cît şi moral. Deşi reparat în nenumărate rînduri, de mai bine de o lună de zile nu mai poate fi folosit. “În prezent, computer-tomograful spitalului este defect. Acesta este foarte vechi, din 2001, a fost reparat de mai multe ori, ultima reparaţie a fost făcută acum 4 luni de zile. Piesele unui computer-tomograf sînt foarte scumpe, de exemplu tubul costă peste 100.000 de euro. În acest moment, urgenţele sînt asigurate de CT din sistem privat cu care spitalul are contract încheiat”, a precizat Adriana Bratosin, purtător de cuvînt Spitalul Judeţean Buzău. 

 Toţi cei 4 medici radiologi de la spitalul buzoian au competenţa pentru computer tomograf. De la începutul anului şi pînă în luna februarie  au fost efectuate 687 investigaţii la vechiul aparat. 


Etichete: Judeţean |  nou |  Spital |  tomograf
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU