16 [MAI 14] SOCIAL Buzau
Vineri, 16 mai 2014

Solidaritate incredibilă! Val de donatori pentru motociclistul rănit într-un accident rutier

Mihaela Vulpe alte articole de Mihaela Vulpe
3 voturi 7142 vizualizari 7 comentarii mihaelavulpe@sansanews.ro
Solidaritate incredibilă!

Răspuns incredibil al buzoienilor, în urma apelului umanitar lansat ieri de portalul www.sansanews.ro pentru Virgil Iacob, motociclistul grav rănit în weekend-ul trecut, la Vălenii de Munte, în timp ce se deplasa cu motocicleta pe o şosea naţională.


Zicala „Prietenul la nevoie se cunoaşte” s-a confirmat astăzi, când, de la ora 8,00 de când s-a deschis Centrul de Transfuzii, prietenii lui Virgil Iacob alias „Bujie” au aglomerat unitatea, grăbindu-se să doneze sânge din grupa AB 4 a tânărului sau 01 cu RH negativ, compatibilă.


Dacă, de luni şi până ieri, donaseră sânge pentru motociclistul rănit 27 de oameni, vineri, în câteva ore, au fost 25 de donatori. În acest fel, Centrul de Transfuzii a strâns peste 11 litri de sânge. Pungile cu lichidul vital vor pleca, în week-end, spre Spitalul Floreasca, acolo unde Virgil Iacob urmează să primească transfuziile înainte de a fi supus unei noi intervenţii chirurgicale.

 

Iată povestea lui Virgil!

 

Duminica trecută, motociclistul buzoian a plecat la o plimbare, la munte, însoţit de prietena lui. În timp ce se aflau pe motocicletă, pe şoseaua de la Vălenii de Munte, cei doi au văzut cum câteva maşini care circulau în faţa lor frânează brusc. Motociclistul a  pierdut controlul ghidonului, moment în care s-a produs accidentul în care prietena sa a fost rănită uşor, iar el, mai grav. Tânărul a suferit fracturi de gambă, tibie şi peroneu şi a fost transportat la spitalul din Ploieşti, iniţial, de unde a fost transferat la Spitalul de Urgenţe Floreasca. Supus, până acum, unui număr de două intervenţii chirurgicale motociclistul a pierdut mult sânge şi are nevoie de transfuzii înaintea cele de-a treia operaţii. Cum intervenţia era condiţionată de efectuarea transfuziilor, iar pacientul are o grupă rară de sânge–AB4 – pentru care nu existau rezerve de sânge, familia şi prietenii au lansat un apel umanitar. Portalul www.sansanews.ro, a preluat, în premieră acest apel şi a reuşit, în câteva ore, să facă cunsocut mesajul prietenilor, dar şi unor oameni de bine care au manifestat solidaritate cu tânărul rănit în accidentul de motocicletă.

 

 

 Etichete: donatori |  sange |  solidaritate |  Virgil Iacob |  raspuns
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Gigi Bardose
16 mai 2014
Citez: "In timp ce se aflau pe motocicleta, pe soseaua..... motociclistul a pierdut controlul volanului". Hai lasa-ma.... de cand are motocicleta volan? Redactori de doi bani.....
anonim
16 mai 2014
asta era grija ta?asta ai inteles tu din tot?inseamna ca esti limitat rau in gandire.
marilena
16 mai 2014
Am crezut ca n-am remarcat eu...si m-am intors la articol..scrie \"ghidon\"
Gigi Bardose
16 mai 2014
VOLÁN, volane, s. n. I. Piesă de formă circulară care servește la efectuarea manuală a unor comenzi pe mașini-unelte, autovehicule etc. II. Fâșie de țesătură sau de dantelă încrețită sau plisată, care se aplică ca garnitură pe diferite obiecte de îmbrăcăminte, pe perdele, pe huse etc. — Din fr. volant.
Ioana
16 mai 2014
Era un banc (cred) ...un preot a refuzat sa sfinteasca un motor pentru ca are coarne :))) Eeeh...de aici a iesit motorul cu volan :p
Redactia
16 mai 2014
Din viteza si inertie, am comis-o ! Am modificat, multumim ca ne urmariti si ne corectati! P.S. Bun bancul cu preotul...
Posesoare de grupă AB
16 mai 2014
Mă uimesc mereu mesajele de genul acesta cu donații pentru grupa de sânge AB sau grupă 4, nu există AB4. Denumirile grupelor de sânge din litere au fost date de Landsteiner la 1900, iar grupe numite în cifre sunt după teoria lui Janský. Cea mai nouă grupă de sânge primește donație de la orice altă grupă de sânge - 0, A, B sau AB - problema este la RH - cei cu RH negativ pot primi doar de la grupe de sânge cu același RH, cei cu RH pozitiv primesc absolut de la orice donator sânge indiferent de RH. În România lipsa informării este groaznică, iar felul în care se fac articolele este și mai oribil, puțină cercetare nu strică oameni buni. În locul unui articol jumătate scris fără a avea nici o cercetare prealabilă, mai bine v-ați concentra să faceți campanii pentru cei care au nevoie de tranfuzii și pentru faptul că în România un român din cine știe câte zeci donează sânge și doar când există o problemă care îl atinge tangențial. Mergeți și donați pentru că salvați vieți și chiar nu contează grupa de sânge pe care o aveți, undeva, cineva are nevoie de acel litru pe care îl poți da și pe care corpul tău îl înlocuiește în 24 de ore. Sănătate să fie, că în rest le avem pe toate!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU