10h 54' SOCIAL Buzau
Miercuri, 21 august 2013

ŞOCANT! L-a mutilat ursul! VIDEO

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
4 voturi 1959 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [10:54] 22 AUG 2013 ›

Bărbatul atacat ieri dimineaţă, de o ursoaică, în propria gospodărie din comuna Gura Teghii, este în continuare la Terapie Intensivă.

Omul a supravieţuit atacului, este în stare stabilă şi va fi supus, mâine, unei noi intervenţii chirurgicale pentru a doua etapă de reconstrucţie facială. Ieri, bărbatul s-a aflat în sala de operaţii timp de patru ore, pentru o intervenţie care a urmărit reconstrucţia feţei sâşiate de animalul sălbatic. După patru ore cât a durat operaţia,  bărbatul a fost transferat la Terapie Intensivă unde se află şi acum.  

Localnicii din satul Furtuneşti, unde a avut loc atacul spun că au văzut în ultimele zile, de mai multe ori ursoaica şi cei doi pui ai săi, coborând din pădure. Autorităţile au luat în calcul şi o variantă privind un posibil braconaj. 

Mai exact, exista suspiciunea că omul rănit a prins în laţ un pui de urs, iar ursoaica de care a fost atacat coborâse să îşi apere puiul. Totuşi, la locul atacului nu a fost găsit nici vreun laţ, şi nici puiul care se presupunea că ar fi fost braconat.

Pădurarii explică agresivitatea animalului tocmai prin aceea că avea pui şi i-a simţit în pericol la vederea omului. 

Pădurea din care a coborât ursoaica aparţine unui ocol privat. 


UPDATE [17:54] 21 AUG 2013 ›
Poliţiştii din Gura Teghii s-au sesizat din oficiu şi au mers la domiciliul bărbatului atacat de urs unde nu au descoperit laţuri ori alte sisteme de prindere a animalelor, localnicii precizând însă că au observat de câteva zile, în zonă, o ursoaică însoţită de doi pui.

Ursoaica a lăsat urme adânci pe trupul omului. “Pacientul a afirmat că era în grădina proprie, culegea prune şi a fost atacat prin surprindere de o ursoaică, desfigurată faţa, total desfigurată, are şi fractură la nivelul braţului drept, cu labele pe braţi şi cu botul l-a muşcat de faţă ursoaica. Are faţa desfigurată, dar este conştient, cooperant, a venit pe picioarele lui“, a declarat Rodica Corneci, asistent-şef  Ambulanţă Buzău.

Ajuns mai întâi la Spitalul din Nehoiu şi transferat apoi la cel Judeţean, pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale. “Un pacient în vîrstă de 58 de ani din localitatea Gura Teghii a fost adus cu Ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Diagonsticul pus este de politraumatism prin agresiune animală, mai exact, muşcătură de urs. Acesta a suferit un traumatism facial sever cu lipsă de substanţă care a necesitat intervenţia chirurgicală de urgenţă“, a afirmat Adriana Bratosin, purtător de cuvînt Spitalul Judeţean Buzău. 

Medicii speră că buzoianul va supravieţui atacului. Victima a stat patru ore pe masa de operaţie, timp în care medicii au reuşit reconstrucţia feţei. Acum, bărbatul se află la Terapie Intensivă. Starea sa s-ar putea complica pe fondul afecţiunilor mai vechi, omul având la activ un accident vascular cerebral. Caz deosebit de grav într-o gospodărie din comuna Gura Teghii, judeţul Buzău. Un bărbat a fost atacat de un urs care a coborât în livada în care victima culegea prune. 


Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a supravieţuit atacului. El a fost muşcat de faţă de animalul sălbatic, şi prins cu labele de braţe, unde are mai multe răni. La această oră, bărbatul atacat de urs se află pe masa de operaţie la Spitalul Judeţean Buzău. Medicii cred că buzoianul va supravieţui atacului, fiind conştient în momentul în care a ajuns la spital.


Ursul a coborât, se pare, dintr-un ocol silvic privat de la Siriu. La această oră este luată în calcul şi o variantă privind un posibil braconaj. Mai exact, există suspiciunea că omul rănit a prins în laţ un pui de urs, iar ursoaica de care a fost atacat coborâse să îşi apere puiul.
Etichete: atac |  ocol silvic |  siriu |  victima |  urs
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 1   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU