15 [IAN 15] SOCIAL Buzau
Joi, 15 ianuarie 2015

Regulament şcolar nou. Ce sancţiuni riscă elevii care îşi jignesc colegii ori profesorii?

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
2 voturi 2568 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Regulament şcolar nou Ce sancţiuni riscă elevii care îşi jignesc colegii ori profesorii?

Elevii care vor jigni, intimida, discrimina sau vor fi agresivi în limbaj şi în comportament faţă de colegi şi faţă de personalul unităţii de învăţământ şi participă ori instigă la acte de violenţă în şcoală şi în afara ei riscă sancţiuni usturătoare după noul Regulament şcolar publicat recent în Monitorul Oficial. Aceşti elevi riscă sancţiuni care pornesc de la observaţie, avertisment, mustrare scrisă, retragerea temporară sau definitivă a burselor, eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile, mutarea disciplinară la o clasă paralelă, din aceeaşi şcoală sau la o altă unitate de învăţământ, preavizul de exmatriculare şi exmatricularea.  

Profesorii nu pot agresa elevii

Cadrele didactice nu pot aplica pedepse corporale, să agreseze verbal, fizic ori emoţional elevii ori colegii de catedră. Personalul din învăţământul preuniversitar nu poate desfăşura activităţi în urma cărora să fie lezată imaginea publică a elevului, viaţa intimă ori familia sa. O altă cerinţă face referire la vestimentaţia profesorului care trebuie să fie decentă şi să adopte un comportament responsabil. 

Notele pot fi contestate

Rezultatele elevilor la clasă vor putea fi contestate de elevul sau părintele său în termen de cinci zile de la comunicarea notei de către cadrul didactic. Dacă explicaţiile cadrul didactic vor fi considerate neconvingătoare de către părinte, acesta poate sesiza în scris directorul instituţiei de învăţământ şi solicita reevaluarea lucrării scrise. Reevaluarea va fi făcută de către o comisie formată din doi dascăli de specialitate care nu predau la clasa respectivă. Dacă diferenţa dintre nota iniţială şi cea acordată la reevaluare este mai mică de un punct, atunci contestaţia este respinsă.


Etichete: nou |  scolar |  regulament
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU