21 [AUG 15] SOCIAL Buzau
Vineri, 21 august 2015

Regal de poezie la Buzău

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
1 vot 2122 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Buzăul va fi în acest week-end gazda unui eveniment literar de excepţie la care vor participa autori din întreaga ţară. Casa de Cultură a Sindicatelor, Cenaclul literar „Ante Portas”, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” din Buzău, organizează sâmbătă, 22 august., de la ora 11, evenimentul intitulat Regal de Poezie, care va reuni peste 30 de autori din Buzău dar şi din ţară, care îşi vor etala propriile creaţii lirice. 

Totodată, va avea loc şi lansarea volumului „Speranţa în versuri” - Antologie de poezie contemporană, alcătuită de Alina Mateiaş, buzoiancă de obârşie, stabilită în municipiul Braşov. Antologatorul volumului ne-a declarat, în legătură cu acest eveniment: „Am dorit să lansez această antologie la Buzău din două motive: în primul rând, fiindcă sunt născută în acest judeţ, am absolvit Liceul de Chimie „Costin Neniţescu” aici şi, în al doilea rând, am vrut ca poeţii antologaţi de mine, care trăiesc în diverse colţuri de ţară, să-i cunoască pe scriitorii buzoieni şi mişcarea literară de aici. Sunt convinsă că va fi un schimb de experienţă benefic pentru toţi participanţii la acest eveniment”.

 Evenimentul se va desfăşura pe scena sălii de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Buzău şi va cuprinde un recital de versuri în lectura autorilor antologaţi, dar şi buzoieni. Moderatorul manifestării va fi Laurenţiu Belizan, preşedinte al Cenaclului literar „Ante Portas”.Etichete: Buzau |  eveniment |  poezii |  poezie
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU