09 [OCT 14] SOCIAL Buzau
Joi, 09 octombrie 2014

Profesorii primesc bani. Iată de ce

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
1 vot 1849 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Veşti bune pentru profesori. Ministerul Fondurilor Europene a reuşit accesarea unor fonduri europene destinate perfecţionării cadrelor didactice. 

„Am alocat peste 50 milioane de euro pentru a sprijini profesorii României, prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Cadrele didactice care vor urma cursuri de formare profesională vor primi un stimulent în valoare de minimum 150 de euro, urmând să vedem, în funcţie de alocarea financiară, dacă putem acorda o sumă puţin mai mare, de 160 de euro, pentru cumpărarea de materiale didactice. Am găsit soluţia să folosim fondurile europene pentru a-i ajuta pe dascălii noştri” , a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 

Banii vor putea fi folosiţi de dascăli atât pentru achiziţionarea unor materiale didactice cât şi pentru participarea la o serie de seminarii ori cursuri de perfecţionare. Proiectul va fi finanţat sistemic, cu implementare la nivel național şi va urmări formarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice şi a resurselor umane din educaţie, respectiv va sprijini debutul în carieră şi dezvoltarea carierei didactice. Beneficiari vor fi profesorii din învăţământul preuniversitar şi universitar. Printre activităţile eligibile se numără dezvoltarea, acreditarea/ autorizarea şi furnizarea de programe de formare şi de perfecţionare pentru persoanele din grupurile ţintă, inclusiv formarea la distanţă, dezvoltarea sistemelor de stimulente şi de sprijin financiar pentru debutul şi dezvoltarea carierei didactice.


Etichete: profesori |  UE |  bani
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU