03 [IUL 13] SOCIAL Buzau
Miercuri, 03 iulie 2013

Preţul gigacaloriei rămâne neschimbat

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1011 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

După noianul de veşti proaste privind scumpirile de la 1 iulie, vine şi o veste bună. 

Regia Autonomă Municipală Buzău anunţă că preţul gigacaloriei rămâne neschimbat, chiar dacă gazelle naturale folosite în procesuld eproducţie s-au scumpit. În schimb, scumpirea gazelor naturale îi afectează deja pe locatarii care folosesc pentru energie termică centrale de apartament. Mulţi se gândesc să revină la sistemul centralizat de încălzire, unde tarifele au rămas neschimbate în ultimii trei ani. 

Luna lui Cuptor a venit cu scumpiri în lanţ, generate în principal de majorarea tarifelor la gaze naturale. Creşterea nu înseamnă doar cheltuieli în plus pentru gazul ars la aragaz, ci şi pentru cel folosit la producerea de energie termică. Prima întrebare este dacă nu cumva şi preţul gigacaloriei va fi influenţat. Reprezentanţii Regiei Autonome Municipale spun că nu. Preţul poate fi menţinut graţie subvenţiilor d ela primărie şi lucrărilor de modernizare care s-au făcut la CET în ultimii ani. 

Dar, creşterea tarifului la gaze naturale îi afectează serios pe locatarii care au centrale termice de apartament. Unii dintre ei caută soluţii pentru a se racorda din nou la sistemul centralizat.

De la începutul anului în jur de 70 de buzoieni au renunţat la centralele de apartament pentru a se abona din nou la serviciile RAM. Furnizorul numără peste 16.500 de abonaţi. În contextul în care la iarnă, gazele se vor scumpi din nou cu două procente, este de aşteptat ca numărul buzoienilor care revin la sistemul centralizat să mai crească. Solicitările de debranşare sau rebranşare se fac până în toamnă. 


Etichete: Gigacalorie |  Majorare |  Pret |  RAM
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU