25 [MAR 13] SOCIAL Buzau
Luni, 25 martie 2013

Pompierii anunţă! Spitalele prezintă risc de incendii

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1248 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Spitalele din judeţul Buzău se pot transforma cît ai bate din palme în adevărate torţe, spun reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma unui control desfăşurat pe parcursul anului. Siguranţele electrice supradimensionate ar putea produce în orice moment un incendiu de proporţii într-o unitate cum este Spitalul Judeţean Buzău. Şi atunci, spun autorităţile, s-ar putea produce o adevărată catastrofă întrucît nu există un plan de evacuare complet astfel încît să se evite haosul generat de intrarea bolnavilor în panică. 

Prefectura solicită în cel mai scurt timp ca deficienţele constatate să fie remediate pentru evitarea unor tragedii. Spitalele din judeţul Buzău intră din nou în focurile autorităţilor după ce ISU a efectuat un control amănunţit pe linia prevenirii incendiilor. Au fost verificate Spitalul Judeţean Buzău, Spitalul Municipal Rîmnicu Sărat, Spitalul CFR, unitatea din Nehoiu, spitalul privat din comuna Vintilă Vodă, Spitalul de Boli Cronice Smeeni şi nu în ultimul rînd Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

Au fost aplicate 17 avertismente pe parcursul verificărilor totodată specialiştii impunînd pe loc remedierea unor deficienţe. Vorbim despre refacerea marcajelor cu indicatoare de orientare pentru evacuare şi înlocuirea unor siguranţe supradimensionate din tablourile electrice aflate în Unitatea de primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. Reprezentanţii Prefecturii socotesc rezultatele verificărilor drept o realitate gravă şi drept urmare solicită remedierea problemelor în cel mai scurt timp.

Nu numai spitalele sunt expuse unui incendiu. Conform unui raport al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Preuniversitar, o serie de licee din judeţul Buzău se confruntă cu aceleaşi probleme. Este cazul colegiilor naţionale Mihai Eminescu şi Hasdeu care a căror elemente de construcţie nu sunt ignifugate dar şi a grădiniţelor din Mihăileşti şi Căpăţîneşti care nu asigură condiţiile de evacuare a persoanelor în cazul unui incendiu.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU