21 [AUG 13] SOCIAL Buzau
Miercuri, 21 august 2013

Planuri de austeritate în spitalele din judeţul Buzău

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
1 vot 1030 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Timpul costă bani, iar timpul pe care medicii de la Urgenţe îl acordă pacienţilor care ar putea fi trataţi de medicii de familie, apasă pe bugetul celui mai mare spital al judeţului. 

Dacă responsabilii spitalului vor găsi o soluţie pentru ca Unitatea de Primire Urgenţe să nu mai fie aglomerată, fără rost, atunci lucrurile s-ar putea schimba şi în ceea ce priveşte finanţarea unităţii medicale. 

Aglomeraţia de la Urgenţele Spitalului Judeţean pare a fi marea vulnerabilitate a unităţii medicale. 

Conducerea unităţii medicale susţine că mulţi dintre pacienţii care se prezintă la UPU au probleme de sănătate minore. Dar, pentru că oamenii nu sunt trataţi, aşa cum ar trebui, de medicul de familie, ajung să aglomereze Urgenţele spitalului.  Această situaţie pune presiune pe bugetul spitalului. Conducerea celei mai mari unităţi medicale din judeţ a fost somată să facă economii, aşa că se gândeşte să pună capăt aglomeraţiei de la Urgenţe. Planul a fost trimsi deja Instituţiei Prefectului şi, mai departe, Ministerului Sănătăţii. 

Planuri de austeritate au elaborat şi celelalte spitale din judeţ. la Nehoiu, conducerea unităţii medicale se gândeşte să ceară finanţare de la toate primăriile comunelor din jur, ai căror locuitori sunt trataţi în Spitalul Orăşenesc Nehoiu.

La Râmnicu Sărat, măsurile identificate de conducerea Spitalului Municipal pentru a face economii, încep cu o investiţie. Unitatea are nevoie de un computer tomograf ca să nu mai trimită pacienţii la Buzău, pentru investigaţii, aglomerând astfel Spitalul Judeţean. 


Etichete: austeritate |  fonduri |  spital |  bani
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU