12 [IUN 15] SOCIAL Buzau
Vineri, 12 iunie 2015

Peste 75% dintre “bacalaureaţi”, experimentaţi la Limba română

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1582 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Prima probă a examenului de Bacalaureat, cea de Evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română a fost promovată cu brio de către absolvenţii buzoieni de liceu. Peste 75% dintre candidaţi care au susţinut această probă au obţinut cel mai bun calificatic, Experimentat. Au existat însă 190 de elevi care nu au fost pregătiţi la limba maternă şi au primit calificativul Mediu. Greul însă va începe odată cu probele scrise acolo unde nivelul de exigenţă este mult mai ridicat. Dacă la probele orale era suficientă prezenţa pentru a promova, la probele scrise, candidaţii trebuie să obţină note peste 5 iar media generală să fie minim 6. 

32 de absenţi de la probă

Potrivit statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean la această probă s-au înscris 3073 de candidaţi, cei mai mulţi dintre aceştia, 2313 fiind notaţi cu calificativul cel mai bun- Experimentat. Au existat însă şi 190 de absolvenţi de liceu care nu s-au descurcat prea bine la această probă, obţinînd cel mai slab calificativ, Mediu. Alţi 538 de tineri au fost notaţi de profesori examinatori cu calificativul Avansat. Au absentat la examen un număr de 32 de elevi. 


Bacul continuă 

Examenul de maturitate va continua cu proba de evaluare a competenţelor digitale programată în intervalul 15 – 19 iunie 2015 care va fi susţinută de 3012 candidaţi  iar între 22 – 26 iunie 2015 un număr 2997 de tineri vor fi evaluaţi la proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. La prima probă scrisă, cea la Limba română programată pe 29 iunie vor participa 3197 liceeni, pe 30 iunie este programată proba la limba şi literatura maternă, pe 1 iulie este programată proba obligatorie a profilului la care s-au înscris 3201 persoane iar pe 3 iulie este proba la alegere a profilului şi specia¬lizării ce va fi susţinută de 3295 de absolvenţi. Primele rezultate vor fi afişate pe 6 iulie 2015. Tot pe 6 iulie se vor depune contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie.


Etichete: competente |  rezultate |  romana |  Bac
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU