26 [AUG 15] SOCIAL Buzau
Miercuri, 26 august 2015

(P) Locuitorii din Poştă, implicaţi în colectarea selectivă

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 2833 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Campania de promovare a colectării selective derulată de RER Buzău se extinde şi cuprinde tot mai multe străzi din municipiu. Locuitorii din cartierul Poştă au început să folosească sacul galben şi au renunţat să amestece gunoiul menajer cu deşeurile reciclabile. Deşi au fost incluşi recent în acest program, locuitorii din această zonă încep să se alăture demersului iniţiat de operatorul de salubritate. Pentru a promova mesajul colectării duale a deşeurilor, reprezentanţii RER au derulat o amplă campanie din uşă în uşă pentru a le distribui buzoienilor din această zonă saci galbeni şi materiale informative necesare pentru a înţelege cum se realizează colectarea selectivă, importanţă acestui proces pentru mediul înconjurător dar şi pentru tarifele pe care le achită operatorului de salubritate. Ca şi în cazul celorlalte zone de case implicate în proiect, şi cartierului Poşta i-a fost atribuit un sector de colectare selectivă şi un program de colectare. Prin urmare, cetăţenii din Cartierul Poştă trebuie să scoata sacul galben în fiecare zi de luni a săpămânii conform unui orar bine stabilit pentru fiecare stradă în parte, conform tabelului de mai jos:
 
SECTOR 9 - Cart. POSTA
Zi colectare - LUNI
Nr. Crt. Nume strada Interval Orar
1. Str. Toamnei          9:30 - 10:00
2. Str. Saturn          9:30 - 10:00
3. Str. Urziceni          9:30 - 10:00
4. Str. Muncii          9:30 - 10:00
5. Str. Postei                 10:00 -10:30
6. Str. Murgului         10:00 -10:30
7. Str. Albinelor         10:00 -10:30
8. Str. Negreasca         10:00 -10:30
9. Str. Frasinului         10:00 -10:30
10. Str. Saturn Linie 10:30 - 11:00
11. Str. D. Filipescu         10:30 - 11:00
 
Efecte pozitive multiple

Colectarea selectivă nu este un moft ci o necesitate deoarece avem nevoie de un mediu curat şi sănătos cu atît mai mult cu cît atît legislaţia românească cît şi cea europeană impun sancţiuni drastice persoanelor care nu adoptă un comportament ecologic." Facem paşi mici dar siguri pentru implementarea campaniei de colectare selectivă "Sacul Galben" şi ne dorim ca fiecare locuitor al oraşului la care am ajuns cu proiectul nostru să îşi însuşească ideea de colectare selectivă şi să o aplice în fiecare zi. Doar de noi depinde cum va arăta mediul în care traim dar şi cum va arăta mediul pe care îl lăsăm copiilor noştri. Colectarea selectivă rămîne cea mai buna metodă de protejare a mediului înconjurător dar şi cel mai important proces pentru recuperarea deşeurilor reciclabile. Efectele pozitive sînt multiple şi cu impact major şi pe termen lung asupra mediului în care trăim", a declarat Denisa Nicu, Specialist în Relaţii Publice RER Ecologic Service Buzău S.A.
 
Campania  "Sacul galben"
 
În aprilie 2014, RER Ecologic Service demara o campanie ambiţioasă care urmărea educarea unei atitudini responsabile faţă de mediu a buzoienilor din cartierele Orizont şi Nicolae Titulescu. De atunci, campania de colectare selectivă a deşeurilor refolosibile s-a extins cuprinzînd zonele importante din municipiu. 


Etichete: campanie |  extindere |  galben |  Posta |  sac
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU