25 [IAN 18] SOCIAL Buzau
Joi, 25 ianuarie 2018

O fetiţă din Săgeata îşi vinde desenele ca să-şi cumpere ghetuţe

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
15 voturi 25069 vizualizari 3 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Cinci suflete trăiesc într-o cameră rece şi sărăcăcioasă, tencuită cu pămînt şi tapetată cu coli de hîrtie. Mama şi cei patru fraţi. Au şi tată, dar el a plecat în urmă cu mai bine de un an în Anglia, hotărît să-i scape de sărăcie, dar hotărîrea lui a ţinut pînă cînd i-a ieşit în cale o femeie care i-a furat inima şi mintea lui de tată şi bărbat însurat, făcîndu-l să uite de cei pe care i-a lăsat acasă. A apucat să le trimită bani doar o dată, ca să pună termopane la două ferestre ale cocioabei dărăpănate în care şi azi îl aşteaptă familia sa numeroasă. Locuiesc în Săgeata, într-o cămăruţă cu antreu, atît de mare este „casa” lor.

 Cei patru fraţi adorm flămînzi aproape în fiecare seară, pentru că sunt săraci lipiţi pămîntului, dar silitori la carte şi chiar dacă de cele mai multe ori nu au ce pune pe masă, trăiesc şi clipe fericite,  atunci cînd vin de la şcoală cu note mari. O fărîmă de mîncare într-o cratiţă îi adună zilnic pe toţi în jurul mesei. Sunt mici, dar împovăraţi de grijile oamenilor mari, pentru că n-au nici haine, nici încălţăminte, frigul s-a înteţit rău, iar şcoala nu-i aproape.

Viaţa nu a fost generoasă cu ei, le-a dat fiecăruia cîte un dar şi i-a lăsat să lupte. Şi asta fac. Antonio are 15 ani, este cel mai mare dintre fraţi şi este cel  mai bun din clasă la matematică. Adina are 13 ani, este şi ea prima din clasă  şi, în plus, are şi talent la desen. Andrei a împlinit 10 ani şi este, la fel, un elev foarte bun, dar şi un sportiv extraordinar pe care profesorii îl îndeamnă să persevereze, pentru că are şanse de a face performanţă. Alin este cel mai mic dintre cei patru fraţi, are 6 ani şi i-a uluit pe dascăli cu memoria sa fantastică. Reţine într-un timp foarte scurt şi fără eforturi, un volum foarte mare de versuri  din orice poezie, fie ea cît de lungă. 

Nevoia lor cea mai mare în momentul acesta este ca Adina să fie încălţată, pentru a merge în continuare la şcoală. Nu vor să primescă de pomană. Scot la vînzare 13 desene ale Adinei, realizate pe hîrtie. 

Pentru cei interesaţi, desenele, dar şi datele de contact ale familiei se găsesc pe pagina de Facebook „Împreună pentru buzoieni” ( https://www.facebook.com/impreunapentrubuzoieni )Etichete: cumpere |  desenele |  fetiţă |  ghetuţe |  Săgeata |  vinde
Voteaza articolul: bun: 13  |  slab: 2   11

Comentarii

Nemes
26 ianuarie 2018
As dorii sa-i ajut pe copii cu incaltăminte,daca ar veni cineva in Ploiesti sa-i ridice.
Almasan
28 ianuarie 2018
Doresc sa ajut familia aceasta .Cum pot sa fac ?
Irina
30 ianuarie 2018
As dori sa-i ajut pe copii cu imbracaminte si rechizite scolare. Am nevoie de adresa si virsta lor.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU