22 [MAR 13] SOCIAL Buzau
Vineri, 22 martie 2013

Nu vrem închiderea Bazinului Olimpic! Vrem protejarea sănătăţii copiilor noştri

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
6 voturi 986 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Diverşi oficiali şi nu numai au declanşat în ultimele zile o campanie de distorsionare a demersurilor noastre privind calitatea apei din Bazinul Olimpic acreditînd ideea că totul este făcut pentru închiderea piscinei şi distrugerea unei afaceri. Aşa cum am precizat încă de la început, acţiunile noastre jurnalistice prin care arătam că apa piscinei conţine la momentul efctuării analizelor specifice o concentraţie mai mare de 6 ori de clor decît limita admisă legal, vizam reglarea unor probleme grave şi implicarea corectă a instituţiilor statului în special al Direcţiei de Sănătate Publică.

Niciodată nu am pus problema închiderii piscinei, obiectiv pentru care încă de la început am militat, conştienţi de importanţa mişcării pentru populaţie mai ales pentru copiii. A ne acuza acum pe noi de lucruri pe care nu le-am făcut şi nu le-a susţinut e o dimensiune. Iar faptul că am acţionat corect, cinstit şi deontologic e confruntat chiar de către DSP care prin vocea directoarei Venera Acsinte că instituţia pe care o conduce va face verificări la două zile a parametrilor apei.

Rolul nostru în ecuaţie a fost şi este acela de a veghea ca totul să fie în regulă pentru că la piscina olimpică în primul rînd merg să înoate copii noştri. Ei, ca şi noi, de astfel trebuie să beneficiem de protecţia instituţiilor pe care le plătim, în cazul de acum, DSP, entitate obligată prin lege să ne apere sănătatea. Decizia de a merge la piscină, aparţine fiecărui cetăţean
în parte, nu noi putem spune oamenilor dacă e bine să facă un lucru sau altul, nici privatului care admistrează acest obiectiv, dacă face bine sau rău. Pe urmă, noi toţi contribuim la redeschiderea bazinului prin fondurile prin care Consiliul Judeţean le virează lunar către piscină, în valoare de 1,2 miliarde de lei.

Or, în calitate de contribuabili, ca toţi cititorii noştri, avem dreptul să cerem protecţie pentru sănătatea copiilor noştri. Nu noi suntem în măsură să explicăm oamenilor dacă e bine să meargă sau nu undeva. Fiecare decide, noi doar am semnalat cu toată responsabilitatea şi buna credinţă o situaţie de fapt, demostrată cu acte şi fapte. Iar din acest punct de vedere, ne-am făcut treaba, am semnalat ce-a fost de semnalat, ne-am asumat răspunderea făcînd publice informaţiile şi dovezile noastre, n-am susţinut niciodată că deţinem adevărul absolut şi nici că putem împărţi dreptatea. Aveam însă obligaţia deontologică de a da crus plîngerilor venite pe adresa redacţiei noastre de la sute de oameni care au contestat ceea ce am contestat şi noi.Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 4   -2

Comentarii

elena panţuru
22 martie 2013
ce pretenţii aveţi de la acsinte şpagă venera ?acestă directoare este un soldăţel cuminte ...aşa era şi barna în consiliul judeţean .pe acsinte nu o interesează decât şpaga ,restul să moară ,nu s de la pdl ...psd sau alte clanuri .


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU