22 [OCT 14] SOCIAL Buzau
Miercuri, 22 octombrie 2014

Muzică, dans, toată lumea cântă şi dansează la Consiliul Judeţean

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1260 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro


Centrul Județean de Cultură și Artă organizează sâmbătă cea de a II-a ediţie a Festivalului concurs de muzică şi dans popular „Mă uit pe Buzău la vale”. Festivalul se va desfăşura la Consiliul Judeţean Buzău şi îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi copii interpreţi de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului, dansului şi portului popular buzoian. 

Concursul se anunță a fi un veritabil spectacol de muzică și dans, participanţii cu vârste între 6 şi 18 ani fiind împărţiţi pe două grupe de vârstă. Potrivit organizatorilor, concurenţii se pot înscrie la secţiunile festivalului la categoriile de solişti vocali, grupuri vocale şi formaţii sau ansambluri de dans popular pentru categoriile de vârstă 6-13 ani şi 14-18 ani. 

Concursul „Mă uit pe Buzău la vale” va fi organizat în data de 25 octombrie, în Sala Mare a Consiliului Județean, cu începere de la ora 10.00, în cadrul unui spectacol cu public. Aprecierea concurenţilor va fi făcută de un juriu format din personalităţi ale vieţii culturale, specialişti în folclor şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare. Jurizarea interpreţilor participanţi la concurs se va face ţinându-se seama de calitatea interpretării, autenticitatea şi valoarea artistică a pieselor, ţinuta scenică, frumuseţea şi originalitatea costumului popular. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 16.30, cei mai valoroși copii, interpeți de muzică și dans popular fiind răsplătiţi cu premii în bani.


Etichete: CJ |  folclor |  festival
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU