05 [SEP 18] SOCIAL Buzau
Miercuri, 05 septembrie 2018

Monstruos/Despre ADHD, cu specialista Ioana Scoruş

Redacţia sansanews.ro alte articole de Redacţia sansanews.ro
2 voturi 2931 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

După ce ani sau chiar zeci de ani o mulțime de medicamente și-au făcut treaba cum trebuie, când și când apar „dovezi științifice” de la universități de prestigiu care, brusc, descoperă că acele medicamente sunt, în general, precursoare de cancer sau de cine știe ce viitoare invalidități. Și cum cu studiul științific nu te pui (în paranteză fie spus, un studiu științific poate demonstra absolut orice, pentru că ele demonstrează, întotdeauna, adevăruri parțiale), comisiile mondiale însărcinate cu grija față de om au interzis acele medicamente care zeci de ani și-au făcut foarte bine treaba. Și așa merge mai departe o enormă industrie a grijii față de om, adică o piață de sute de miliarde de dolari/euro anual. Că se retrag de pe piață medicamente devenite brusc periculoase nu e o problemă, pentru că imediat forma lor îmbunătățită le ia locul, nenorocirea e nu doar medicamentul în sine, ci modul în care este el prescris. Cum spuneam și altă dată, ADHD-ul este unul dintre diagnosticele nu cel mai ades greșit puse, ci și care furnizează, ani de zile, uneori pentru toată viața, un tratament specific, de enorm de multe ori completamente inutil.

 

 Azi am întâlnit un astfel de caz. Un astfel de caz MONSTRUOS.M-a sunat o mămică a unui adolescent de 18 ani, spunându-mi că copilul ei a fost diagnosticat la grădiniță, la 4 ani, cu ADHD și că de atunci ia tratament specific - nu spun care, ca să nu se creadă că urmăresc să dau în cineva anume. Mama însăși a spus „e o legumă, doamnă, e o legumă, dar cine știe...”. Inițial, am vrut să refuz să-i fac programare pentru că, din descrierea mamei, am știut că mă depășește și că nu pot acorda niciun fel de ajutor, dar mama a insistat și ne-am întâlnit în dimineața asta. Din descrierea ei, am dedus că, la 4 ani, copilul ei era un băiețel ca oricare altul, vesel, plin de viață, care nu fusese bolnav de nimic, curios, mă rog, așa cum trebuie să fie un copil sănătos. La grădiniță, însă, temperamentul lui deranja și s-a hotărât că copilul e bolnav. A fost trimis la psihiatru iar psihiatrul a zis: ADHD. Și așa a început tratamentul. Azi am văzut un băiat absent, total apatic, pierdut, cu privire tulbure, abia reușind să articuleze câteva propoziții, emanând o uriașă stare de plictis încețoșat.

 

Nu, tânărul pe care l-am văzut azi nu va mai putea fi un adult împlinit niciodată. Acestui copil i s-a furat nu doar copilăria, ci întreaga viață. Acestor părinți li s-a furat copilul și li s-a dat o povară pe care mi-aș dori s-o ducă cei care au adus lucrurile aici. Iar aceasta este o CRIMĂ!!! Cui folosește așa ceva, mă întreb. Unde se vrea să se ajungă? Căci acest băiat nu este un caz singular, există sute de mii, milioane de copii în întreaga lume diagnosticați cu ADHD care iau un tratament sau altul. Copii scoși din propria copilărie, viitori adulți absolut invalidați de pe acum. Cui naiba folosește monstruozitatea asta? Căci cuiva folosește, fără doar și poate. Nu-mi pot exprima revolta pe măsura a ceea ce simt pentru că nu s-au inventat cuvinte care să exprime așa ceva. Doar zic aici, ca să știe și alții.Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU