17 [APR 18] SOCIAL Buzau
Marţi, 17 aprilie 2018

Loc unic în Europa, sufocat de gunoaie

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 2701 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Buzăul are, mulțumită unei inițiative inedite lansate în anii 70 de sculptorul Gheorghe Coman, un imens muzeu în aer liber. Cu o întindere de aproape 20 de hectare, tabăra de sculptură de la Măgura a fost realizată între anii 1970-1986, de studenți și artiști consacrați care au modelat blocurile imense de piatră aduse de la Ciuta, în cadrul unor tabere anuale. 


Din păcate, un astfel de proiect, unic în Europa, nu se bucură de prea mare grijă, cu toate că atrage an de an numeroși turiști. Fotografiile publicate recent de conducerea Muzeului Județean Buzău arată că tabăra este năpădită de gunoaie lăsate în urmă de turiști, o situație care a devenit îngrijorătoare mai ales după valul de vizitatori din perioada sărbătorilor pascale. 


Așa stând lucrurile, administratorul obiectivului a lansat o invitație la o acțiune de voluntariat pentru curățarea taberei care se sufocă sub mulțimea de gunoaie. Anunțul de mobilizare sună astfel: ”Muzeul Județean Buzău, în parteneriat cu Consiliul Județean, Colegiul B.P. Hașdeu și RER Ecologic Service anunță organizarea unei campanii de igienizare pe bază de voluntariat a Taberei de Sculptură în aer liber de la Măgura, ce va avea loc miercuri, 18 aprilie, cu începere de la ora 10,00.” 


Primii 100 de voluntari intrați în program sunt liceeni de la Colegiul B.P. Hașdeu, dar invitația rămîne dschisă pentru iubitorii de natură și timp petrecut în aer liber. Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU