23 [NOV 12] SOCIAL Buzau
Vineri, 23 noiembrie 2012

Liceenii buzoieni chiulesc pe capete

alte articole de
0 voturi 748 vizualizari 0 comentarii
Barul, refugiul multor elevi buzoieni
în timpul orelor de curs

Numai luna trecută cei peste 57 de mii de elevi buzoieni au înregistrat 260 de mii de absenţe. Asta ar însemna cam 4,5 absenţe pe cap de elev, însă distribuţia absenţelor în cataloage nu este unitară. Chiulangii de top sunt liceenii, mai cu seamă cei de clasa a douăsprezecea pe care îi aşteaptă examenul greu de Bacalaureat şi apoi drumul către o carieră. Din păcate, fuga de la cursuri nu îi ajută prea mult pe drumul pe care îl au de parcurs. 
Un clasament al şcolilor buzoiene întocmit pe baza numărului de absenţe al elevilor primul loc, deloc flatant, este ocupat de Colegiul Agricol unde media pe cap de elev depăşeşte 10 absenţe. 
Pe poziţiile imediat următoare sunt liceenii de la Liceul cu Program Sportiv şi de la Liceul Tehnologic “Costin Neniţescu”. Pentru mulţi dintre aceşti elevi, o oră de chiul înseamnă o oră petrecută într-un bar sau într-un internet café. Acolo, îi găsesc de obicei poliţiştii care fac controale regulate prin unităţile de alimentaţie publică din apropierea şcolilor. Dar când locul cursurilor este luat de distracţia din bar şi riscurile sunt pe măsură. 
La Buzău, absenteismul şcolar accentuat în cazul liceenilor din anii terminali nu este decât încă un semnal de alarmă asupra rezultatelor prognozate la examenul de bacalaureat de anul viitor. 


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU