21 [AUG 13] SOCIAL Buzau
Miercuri, 21 august 2013

Încă un an cu şcoli fără autorizaţii sanitare

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 968 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

În mai puţin de o lună, în şcoli, clopoţelul va suna din nou. Pregătirile pentru noul an şcolar sunt în toi, dar, chiar şi aşa, la Buzău, o treime din şcoli sunt neautorizate sanitar.  

Direcţia de Sănătate Publică Buzău, instituţia care se ocupă cu autorizarea sanitară a unităţilor de învăţământ, a făcut o evaluare din care reiese că circa 30 la sută din şcolile din judeţ nu au solicitat autorizarea. 

Lucrurile se mai pot schimba până la jumătatea lunii septembrie când începe noul an şcolar. Comparativ cu situaţia de anul trecut, până acum doar cinci unităţi din cele neautorizate au solicitat evaluarea în scopul autorizării. În timp ce şcolile amână autorizarea, Instituţia Prefectului din Buzău îşi trimite reprezentanţii în teren să verifice condiţiile în care va debuta noul an şcolar. 

Controalele unor echipe formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii vor începe cu două săptămâni înaintea debutului noului an de învăţământ. Până atunci, inspectorii OPC, cei ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Direcţiei de Sănătate Publică, angajaţii Poliţiei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, vor derula propriile verificări în şcolile din judeţ.


Etichete: opc  |  pregatiri |  scoli
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU