26 [IUN 15] SOCIAL Buzau
Vineri, 26 iunie 2015

Postul de inspector şcolar general scos la concurs

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 2434 vizualizari 1 comentariu mireladumitru@sansanews.ro

Ministerul Educaţiei a stabilit reluarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general rămase neocupate în prima etapă. Printre judeţele în care este vacantat postul de la vîrful învăţămîntului se află şi Buzăul. Candidaţii care vor dori să participe la concurs vor trebui să îndeplinească următoarele condiţii: să fie membri ai Corpului naţional de experţi în managementul educaţional, absolvenţi de studii superioare cu diplomă de licenţă, titulari, au gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, o vechime în învăţămîntul preuniversitar de cel puţin 8 ani, calificativul “foarte bine“ în ultimii 5 ani, are o recomandare din partea consiliului profesoral cu privire la calităţile profesionale, manageriale şi morale ale candidatului, nu a împlinit vîrsta de pensionare şi este apt din punct de vedere medical.  În perioada 29 iunie-12 iulie vor fi depuse la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău dosarele de înscriere. Probele de concurs se vor desfăşura în perioada 27 iulie-7 august la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. 

Probe de concurs

Concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general cuprinde 3 probe: evaluarea curriculumului în cadrul căreia se vor analiza şi evalua rezultatele obţinute în educaţie şi formare, aptitudinile şi competenţele personale, susţinerea, în 30 de minute, a unui test-grilă constînd în rezolvarea a 10 itemi de management educaţional şi administrativ, dintre care 3 itemi vor fi formulaţi în limba străină aleasă de candidat utilizând calculatorul şi interviul în faţa comisiei de concurs în cadrul căreia se va aprecia calitatea şi susţinerea ofertei manageriale, precum şi răspunsul la întrebările referitoare la inspecţia şcolară, aplicarea legislaţiei şcolare, management educaţional şi deontologie profesională. Punctajul minim de promovare a fiecărei probe de concurs este de 35 de puncte, 7 puncte x 5 membri.

Dacă nu se ocupă postul?

Dacă şi după desfăşurarea concursului rămâne vacantă funcţia de inspector şcolar general atunci postul poate fi ocupat prin detaşare pînă la organizarea unui nou concurs, dar nu mai mult de sfârşitul anului şcolar respectiv.


Etichete: Buzau |  general |  inspector |  scolar |  concurs
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

darius
26 iunie 2015
La data sustinerii concusului doamna s-a "retras"pentru ca a luat nota sub 4.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU