11 [MAR 15] SOCIAL Buzau
Miercuri, 11 martie 2015

Doi studenţi buzoieni au dat lovitura la Olimpiada Internaţională de Matematică. Vezi aici despre cine este vorba

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
16 voturi 12098 vizualizari 5 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Alexandru Jercăianu si Relu Drăgan

Rezultat de excepţie reuşit de doi tineri buzoieni, studenţi la Politehnică în Bucureşti. Alexandru Jercăianu şi Relu Drăgan, studenţi în anul II la Automatică-Calculatoare respectiv anul I au obţinut medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică pentru studenţi, South Eastern European, Mathematical Olimpyad for University Students- SEEMOUS 2015 găzduită de Republica Macedonia.
Cei doi tineri au fost pasionaţi de Matematică încă din timpul gimnaziului cînd au obţinut rezultate foarte bune la olimpiadele naţionale la această disciplină. 

În urma testării din Macedonia, Alexandru Jercăianu a obţinut locul 20 şi medalie de argint iar colegul şi prietenul său, Relu Drăgan, locul 17, tot medalie de argint din cei 91 de concurenţi din 23 universităţi de prestigiu din Bulgaria, Grecia, Iran, Macedonia, România, Slovenia şi Turkmenistan. 

“Examenul a fost unul abordabil, nici foarte uşor nici incredibil de greu aveai ce scrie dacă te concentrai. Rezultatul mă mulţumeşte”, a declarat Alexandru Jercăianu.  

Din România au participat concurenţi reprezentând 5 universităţi: Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Bucuresti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, ambele din Iaşi.

Componenţii lotului României au obţinut 4 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 9 medalii de bronz, dar şi locul I pe naţiuni, locul I pe universităţi (Universitatea Politehnica din Bucureşti) şi locul I absolut la individual, ocupat de Viorel Andrei  Bud (Universitatea Bucureşti), multiplu medaliat la olimpiadele intenaţionale de matematică şi în calitate de elev (2013, 2014). Olimpiada Internaţională de matematică South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students - SEEMOUS este o competiţie universitară de excelenţă, adresându-se studenţilor din anii I şi II, cu aptitudini şi performanţe înalte în domeniul matematicii. Concursul constă într-o probă scrisă de 5 ore, în cadrul căreia participanţii au de rezolvat 4 probleme cu grad ridicat de dificultate.


Etichete: argint |  medalii |  Politehnica |  olimpici |  studenti
Voteaza articolul: bun: 16  |  slab: 0   16

Comentarii

gabriela
12 martie 2015
Studenti si fosti elevi ai Scolii generale nr 11 Buzau care au obtinut de-a lungul carierei lor zeci de medalii. Felicitari! NU VA PUTEM TRECE PRIN FATA! Aduceti glorie si renume acestei tari! Mult succes si noroc in continuare!
dan paslaru
14 martie 2015
ei ramin numai cu felicitarile noastre si cu mindria noastra a celor putini care o mai avem ,distrusi de aceasta sleahta de iresponsabili ce se autonumesc politicieni sau aparatori ai nostri
Absolventa de Hasdeu
15 martie 2015
Felicitari studentilor si comentatorului Paslaru!
Doinas
15 martie 2015
Doamnelor si domnilor ziaristi de la Sansa, nu puteti spune despre cei doi studenti ca au dat lovitura pentru ca a da lovitura inseamna a avea noroc, a obtine un succes neasteptat deci a obtine ceva important fara efort ori cei doi studenti cu siguranta au muncit din greu pentru medaliile respective asa ca mai potrivit ar fi fost sa spuneti "Doi studenti buzoieni au primit rasplata binemeritata a muncii lor". Dar probabil stiti dumneavoastra mai bine acest lucru, doar sunteti ziaristi...
Razvan Popa
16 martie 2015
Corect!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU