12 [AUG 13] SOCIAL Buzau
Luni, 12 august 2013

Control fără precedent în Piaţa Centrală din Buzău

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1869 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Desant în Piaţa Centrală al celor plătiţi să ne apere sănătatea şi buzunarele. 

Reprezentanţii OPC, DSV, DSP însoţiţi de poliţie i-au băgat în sperieţi pe comercianţii certaţi cu legea. Controlul fără precedent, cauzat de reclamaţiile fără număr, s-a finalizat cu amenzi şi cu promisiunea că acţiunea se va repeta. 

Descinderea oamenilor legii între tarabele înţesate cu mărfuri de calitate, deseori îndoielnică, i-a speriat peste poate pe unii dintre comercianţi. Ca să nu fie nevoiţi să dea socoteală, darămite să mai şi scoată bani din buzunar pentru nereguli, tarabagii s-au dus care încotro, ori, au lăsat pe altcineva în locul lor. 

Cei peste 30 de inspectori veterinari sau de sănătate publică, prezenţi la control, au luat la puricat documentele mărfurilor şi autorizaţiile. Apoi au trecut la verificarea cîntarelor de pe tarabe însă nu le-a scăpat din vedere nici etichetarea produselor.

Vînzătorii de lapte, ouă, fructe şi porumb care îşi etalau produsele pe caldarîm sau în braţe au fost trimişi acasă iar cine a refuzat, a fost amendat.

Plîngerile legate de calitatea mărfurilor, preţurile înşelătoare, sesizările legate furtul la cîntar dar şi comerţul ilegal au convins autorităţile să reacţioneze. Controlul a fost finalizat cu cîteva zeci de amenzi pentru comercianţi dar şi cu promisiunea că nu vor fi scăpaţi din ochi. Cu toate că au scos încasările pe o zi întreagă ca să-şi plătească greşelile, unii dintre vînzători au continuat după plecarea oamenilor legii să vîndă după bunul plac. 


Etichete: Control |  Marfa |  OPC |  Piata
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU