05 [SEP 13] SOCIAL Buzau
Joi, 05 septembrie 2013

Controale în şcoli

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 888 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Controale în şcoli, înaintea noului an de învăţământ. Autorităţile vor să se asigure că anul şcolar nu va debuta cu scandaluri referitoare la condiţiile în care sunt primiţi să înveţe elevii. Dincolo de controale şi ameninţarea amenzilor, realitatea arată că vor fi, în continuare, elevi care vor învăţa în spaţii improvizate fie ele cămine culturale ori foste CAP uri, ori vor tremura de frig în sălile neîncălzite.

La Buzău, situaţia pe hârtie în privinţa pregătirii şcolilor arată bine, dar acum rămâne de văzut dacă ea este la fel şi în teren. Rapoartele arată că circa puţin peste 70 la sută din unităţile de învăţământ şcolar şi preşcolar au autorizaţii sanitare.

Mai sunt însă aproape 200 de spaţii şcolare care nu îndeplinesc condiţiile pentru a fi autorizate. Şi nici nu ar avea cum câtă vreme sunt încă situaţii în care elevii vor învăţa în spaţii improvizate în foste CAP uri ori în căminul cultural.

Zilele acestea, două echipe constituite la iniţiativa Instituţiei Prefectului verifică starea şcolilor buzoiene. Din echipe fac parte inspectori şcolari, sanitari şi de protecţie civilă. 

Raportul privind situaţia din şcoli va fi finalizat în a doua jumătate a săptămânii viitoare şi va cuprinde recomandări pentru remedierea situaţiilor care pot afecta cursurile.Etichete: controale |  pregatiri |  profesori |  scoli
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU