17 [MAI 13] SOCIAL Buzau
Vineri, 17 mai 2013

Chin fără sfârşit! Oamenii cu handicap, umiliţi de sistem

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
3 voturi 1377 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Mutilaţi sau apăsaţi de povara anilor, mii de buzoieni care au un handicap sunt purtaţi pe drumuri şi ţinuţi pe la uşi, periodic. Legea spune că atunci când gradul de handicap nu este definitiv, persoana care are un certificat de handicap trebuie să se prezinte la evaluări, în faţa unei comisii judeţene. Tot legea spune că oamenii pot solicita şi deplasarea specialiştilor din comisie, la ei acasă dacă transportul este un calvar. Într-o ţară în care statul la coadă este sport naţional, nimeni nu pare a ţine cont şi de lege, iar oamenii, apăsaţi de boală ori invalizi sunt purtaţi pe drumuri şi umiliţi.

Nu e zi în care, în faţa uşii în care îşi desfăşoară activitatea Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap să nu vezi acest spectacol trist. Oamenii invalizi, alţii doborîţi de boală, purtaţi pe braţe de rude ca să se poată prezenta în faţa membrilor comisiei pentru atestarea gradului de handicap sau încadrarea într-unul nou.

Legea permite celor care nu se pot deplasa la comisie să solicite ca evaluatorii să se deplaseze la domiciliul lor. Această prevedere rămâne însă doar pe hârtie.

La nivelul judeţului Buzău, există aproape 14 mii de persoane încadrate într-un grad de handicap. 

Etichete: Buzau |  Comisie |  Cozi |  Umilinta |  Handicap
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 3   -3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU