04 [AUG 15] SOCIAL Buzau
Marţi, 04 august 2015

Ce spune sindicatul despre concursul de la Inspectoratul Şcolar

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 2623 vizualizari 3 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Ce spune sindicatul despre concursul de la Inspectoratul Şcolar

Observatori la concursul pentru postul de inspector şcolar general au fost reprezentanţii principalelor organizaţii sindicale buzoiene. Rolul acestora a fost de a supraveghea modul de desfăşurare a probelor de concurs şi de a sesiza eventualele nereguli înregistrate la concurs. Nu a fost cazul însă spun sindicaliştii care consideră că concursul a fost organizat ireproşabil. 

Organizare ireproşabilă

Printre observatorii concursului desfăşurat vinerea trecută s-a aflat şi Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţămîntului Preuniversitar Buzău care consideră că organizarea a fost ireproşabilă, corectitudinea fiind cuvîntul de bază. Contactat telefonic de reporterii Focus TV, Dobre a declarat:“Din punctul meu de vedere, corectitudinea este cuvîntul care a caracterizat organizarea acestui concurs. S-a corectat exact tot ce a contat adică tot ce a punctat candidatul. Nu avem nimic de reproşat. Data trecută am felicitat comisia formată din alţi membri bineînţeles dar coordonată de acelaşi secretar de stat Vasile Şălaru, de data aceasta nu am făcut-o dar meritau să îi felicit pentru cum au organizat concursul. Ireproşabil!“.
 
Note obiective

În ceea ce priveşte nemulţumirea Ionelei Voicu privind rezultatul obţinut la proba interviului unde a obţinut nota 5 din partea celor 7 membri ai comisiei, Dobre consideră că evaluarea a fost obiectivă. Lipsa experienţei în funcţii de conducere a învăţătoarei din Cislău a fost motivul pentru care aceasta a picat concursul. “Totul a depins numai şi numai de candidaţi. Dacă vreţi ceva suplimentar, e clar lipsa de experienţa a doamnei Voicu, e tînără dar neavînd funcţii de conducere sigur că s-a ajuns la rezultatul pe care l-a obţinut. Din punctul meu de vedere s-a prezentat onorabil, a reuşit să completeze inclusiv CV-ul pe care îl picase la concursul organizat în urmă cu o lună şi ceva şi ce ar mai fi de spus doar că notele pe care le-a luat, eu la consider obiective“, a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţămîntului Preuniversitar Buzău. 


Etichete: general |  inspector |  Ion Dobre |  ISJ |  scolar |  concurs
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

catalin
05 august 2015
Sa fim realisti, dna Voicu nu poate fi inspector general, n-are nici experienta, nici atitudine, este un simplu cadru didactic de tara!!!!
Dumitru
05 august 2015
Sunt de acord cu Catalin. Tot respectul pentru doamna Voicu, a tocit 3 carti (ca atat erau de invatat pentru grila), a obtinut punctajul necesar ca sa treaca grila. Dar ramane tot o invatatoare de tara, iar ca sa conduci un inspectorat scolar trebuie mult mai mult. Sunt destui profesori, directori din Buzau care ar face fata cu brio, da care nu s-au putut duce cu Burducea la concurs.
Ana si Caiafa
06 august 2015
Ciudata atitudine! Ce inseamna domnilor \"de la tara\"? Cei care nu au putut, din cauza aranjamentelor, sa aiba un loc in scolile din oras? Ce legatura are locul cu nivelul de competenta? Si cei care sunt \"bine pregatiti\" din oras de ce nu au candidat?!? Cam acelasi lucru se intampla si in politica, atunci cand unii se intreaba cum au ajuns niste lichele sa-i conduca. Pentru ca este prea multa pasivitate. Felicitari pentru curaj, d-na Voicu!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU