21 [MAI 13] SOCIAL Buzau
Marţi, 21 mai 2013

Ca-n România! Controalele se fac numai de ochii lumii

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1015 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Nereguli sunt, dar dacă cei care ar trebui să le descopere, ţin ochii închişi, ele nu vor fi niciodată îndreptate.

Chinul îngrozitor la care sunt supuşi oamenii bătuţi de soartă, chemaţi la reevaluare în faţa comisiilor care decid încadrarea într-un grad de handicap, trece în continuare neobservat. Asta cu toate că vineri, ministrul Muncii a cerut controale care să ducă tocmai la descoperirea unor astfel de situaţii. Oameni invalizi sau care se mişcă doar cu preţul unor dureri insuportabile, sunt purtaţi pe drumuri, chinuiţi şi umiliţi. Însă, funcţionarii care au mers în control vineri nu au văzut nimic din toate acestea.

La sfârşitul săptămînii trecute, ministrul Muncii, Mariana Cîmpeanu, cerea funcţionarilor din subordine să meargă în control la comisiile de evaluare a persoanelor cu handicap, existente în fiecare judeţ. Solicitarea venea după un material de presă realizat în Prahova, care ilustra bătaia de joc la care sunt supuşi oamenii invalizi ori suferinzii de boli incurabile, chemaţi periodic la reevaluări pentru menţinerea gradului de handicap sau încadrarea în altul nou.

Tot săptămâna trecută, sansanews.ro semnala faptul că la Buzău, comisia de evaluare a persoanei cu handicap nu s-a deplasat niciodată în teren la bolnavi, deşi legea prevede o astfel de obligaţie. În realitate, indiferent de cât de bolnavi ar fi ori cât de săraci, buzoienii cu handicap sunt purtaţi pe drumuri şi chinuiţi pentru a face faţă evaluărilor periodice. Dar toate acestea nu au fost văzute de funcţionarii trimişi în control.

Altfel spus, „Ce dacă oamenii se deplasează cu preţul unor dureri insuportabile? Bine că există rampe de acces şi nu au prea mult de urcat.”. Cu astfel de controale urmate de asemenea concluzii, lucrurile nu au nicio şansă să intre în normalitate, ba chiar încurajează perpetuarea lor punând batjocura mai presus de solidaritate şi bună credinţă.Etichete: Buzau |  Comisie |  Cozi |  Umilinta |  Handicap
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU