12 [NOV 12] SOCIAL Buzau
Luni, 12 noiembrie 2012

Bebeluşul mort în maternitate avea malformaţii la plămîni, rinichi şi inimă

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
0 voturi 1745 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro

Medicii au efectuat necropsia şi au stabilit că micuţul avea grave malformaţii la rinichi, plămîni şi pe cord, care ar fi ieşit la iveală în cazul în care mama ar fi fost supravegheată de medic pe durata sarcinii. 

 Legiştii au stabilit în urma necropsiei că moartea copilului a survenit pe fondul unui edem cerebral şi a mai multor organe interne nedezvoltate corespunzător, ori care prezentau pluri malformaţii. Bebeluşul avea un rinichi polichistic, inima îi era suferindă şi cu numeroase defecte genetice, iar un plămîn nu era dezvoltat corespunzător.
Medicii spun că în orice condiţii s-ar fi născut şi în orice clinică din România, bebeluşul nu ar fi supravieţuit mai mult de cîteva zile. El ar fi trăit, mai cred medicii, numai  dacă ar fi fost supus imediat unei intervenţii pe cord la un spital specializat din Capitală.   
Pînă la această oră, părinţii bebeluşului mort în maternitatea din Buzău nu au depus plăngere nici la Poliţie şi nici la Colegiul Medicilor, aşa cum spuneau imediat după tragedie.  
Săptămîna trecută, un bebeluş a murit în maternitatea Buzău la nici două zile de la venirea pe lume. Părinţii copilaşului i-au acuzat pe medici că se fac vinovaţi de drama prin care trec. Oamenii au arătat cu degetul spre cadrele medicale care nu ar fi vrut să opereze gravida, spunînd că micuţul a murit din cauza neglijenţei şi nepăsării medicilor. Pe de altă parte, conducerea Maternităţii Buzău a declarat că altul ar fi fost deznodămîntul acestei naşteri dacă mama s-ar fi dus la medic pe durata sarcinii. Chiar dacă femeia a declarat tot timpul după tragedie că sarcina i-a fost monitorizată de un specialist, ea nu a putut prezenta documentele medicale. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU