21 [NOV 13] SOCIAL Buzau
Joi, 21 noiembrie 2013

Banii nu i-au motivat

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
1 vot 1084 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Au lipsit de la ore iar acum au rămas fără susţinere financiară. Este cazul a 1.500 de elevi buzoieni care au rămas fără alocaţia de susţinere a familiei pentru o perioadă de 3 sau 6 luni.

 

Aşa puţini cum erau, banii primiţi drept alocaţie pentru susţinerea familiei , acopereau  nevoile imediate sau mai bine spus asigurau existenţa zilnică a beneficiarilor.  Sprijinul financiar despre care vorbim este acordat de stat familiilor cu venituri reduse care au copiii de vîrstă şcolară de pînă la 18 ani. Una dintre condiţiile de acordare a acestui sprijin era frecvenţa neîntreruptă la cursuri a elevilor. Cum însă această obligaţie nu a fost respectată , agenţia judeţeană pentru plăţi şi inspecţie socială a luat măsuri.  Elevilor care au între 10 şi 20 de absenţe nemotivate li s-a diminuat cu pînă la jumătate alocaţia pe o perioadă de trei luni.

 

Sancţiuni mai drastice, mai exact suspendarea plăţii pe o perioadă de 6 luni  au primit însă elevii care au avut mai mult de 20 de absenţe. Potrivit ultimei situaţii statistice de la AJPIS peste 700 de elevi sînt suspendaţi de la plată în timp ce alţi 700 au alocaţiile micşorate.

 

În funcţie de numărul de membri din familie şi de venituri, cuantumul alocaţiei pentru susţinerea familiei porneşte de la 30 de lei şi poate ajunge pînă la 200 de lei. Etichete: bacalaureat |  examen |  liceu |  scoli |  elevi
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU