17h 26' SOCIAL Buzau
Luni, 24 august 2015

Ce au avut de rezolvat azi cei care au dat BAC-ul

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 2949 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
UPDATE [17:26] 24 AUG 2015 › Trei absolvenţi au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi încercînd să copieze.

UPDATE [17:16] 24 AUG 2015 ›

Elevii care au terminat la profilul Real au avut de rezolvat la primul subiect mai multe subpuncte pe marginea poeziei lui Nicolae Labiş „Dor căzut”, iar la al doilea subiect, absolvenţii au avut de redactat un text privind activităţile cu scop umanitar în viaţa adolescenţilor, iar la al treilea subiect, au avut de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă. În schimb, cei de la Uman au avut de comentat relaţiile dintre două personaje dintr-o nuvelă cunoscută, la alegere, dar şi un text argumentativ despre cît de importantă este cunoaşterea biografiei unei personalităţi culturale din istorie.  
Examenul maturităţii va continu astăzi cu prima probă  scrisă, cea la Limba română. În sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, s-au înscris aproximativ 1.300 de absolvenţi de liceu. Este vorba fie de candidaţii nepromovaţi în sesiunile anterioare, absenţi sau corigenţii care au promovat examenul îşi vor încerca norocul în această sesiune. Peste o săptămînă, aceştia vor afla deja primele rezultate pe baza cărora vor stabili dacă îşi pot continua studiile sau trebuie să îşi găsească un loc de muncă. 

Centre pentru probele scrise

La Buzău au fost stabilite 4 centre pentru susţinerea probelor scrise. Este vorba de Colegiul Agricol „Dr. C-tin Angelescu” unde vor da examen 274 de candidaţi, Liceul tehnologic “Henri Coandă” Buzău vor susţine probele scrise 339 tineri, la Liceul Tehonologic Meserii şi Servicii alţi 322 şi la Liceul Tehnologic „Victor Frunză” cu 314 candidaţi. Totodată, a fost înfiinţaţă o subcomisii la Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Nehoiu care va funcţiona pe lîngă centrul stabilit la Centrul de examen Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii.   

Calendarul probelor scrise

Următoarea probă scrisă de examen este la cea obligatorie a profilului este programată pe 26 august iar proba la alegere a profilului şi specializării, pe 28 august. Afişarea rezultatelor la centrele de examen şi pe site-ul Ministerului Educaţiei se va face pe 31 august pînă la ora 12 iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi între orele 12-16. Rezultatele finale vor fi afişate la avizierele centrelor de examen pe 3 septembrie.


Etichete: probe |  Romana |  scrise |  toamna |  bac
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU