15h 07' SOCIAL Buzau
Miercuri, 01 iulie 2015

Vezi aici ce subiecte s-au dat la Istorie şi Matematică

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1927 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
UPDATE [15:07] 01 IUL 2015 ›
La Istorie candidaţii au primit trei subiecte fiecare avînd 30 de puncte. La primul subiect, elevii au trebuit să răspundă la o serie de întrebări avînd la bază două fragmente din ”O istorie a românilor”, de I. Bulei, despre formarea Securității, respectiv despre procesul de destalinizare al României. Cel de-al doilea subiect a constat în rezolvarea unor cerinţe pornind de la un text din ”Istoria României”, de M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, Ș. Papacostea, P. Teodor avînd drept temă operațiunile românești din finalul Primului Război Mondial. Subiectul al treilea a constat într-un eseu despre spațiul românesc, de la autonomii locale la implciare în relațiile internaționale din Evul Mediu. 

Absolvenţii de liceu cu profil real au primit la Matematică la primul subiect cîteva ecuaţii şi probleme de geometrie, la subiectul al doilea au avut de rezolvat o matrice iar la ultimul subiect au primit o funcţie. Fiecare subiect avea cîte 30 de puncte, restul de  10 puncte fiind acordate din oficiu.La proba obligatorie a profilului la Bacalaureat susţinută astăzi s-au înscris 3.201 candidaţi buzoieni. Proba va debuta la ora 9 şi va avea o durată de trei ore. Elevii nu au voie să intre în sala de examen avînd asupra lor telefonul mobil sau cărţi deoarece riscă să fie prinşi de profesorii supraveghetori şi eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudare a examenului. 

Examenul se va încheia vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării care va fi susţinută de 3295 de absolvenţi. Luni, pe 6 iulie vor fi afişate rezultatele iniţiale, în aceeaşi zi depunîndu-se şi contestaţiile. Rezultatele finale ale sesiunii de Bac iunie-iulie vor fi afişate pe 10 iulie.Etichete: candidati |  proba |  profil |  scris |  Bac
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU