19 [NOV 12] SOCIAL Buzau
Luni, 19 noiembrie 2012

Au intrat banii. Dascălii buzoieni nu mai ies în stradă!

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
0 voturi 763 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro
Profesorii nu mai ies mîine in stradă

Profesorii din Buzău renunţă la proteste. Banii pentru majorările salariale cîştigate în justiţie de dascăli au intrat în conturile celor mai multe şcoli, astfel că protestul ce urma să aibă loc mîine a fost anulat. 
Profesorii din Buzău erau hotărîţi ca marţi după amiază să se strîngă în  faţa Primăriei municipiului şi să îşi strige nemulţumirile. Dascălii au acuzat faptul că deşi la finele lunii trecute, Guvernul a alocat bani pentru plata a cinci la sută din majorările salariale de 33 de procente obţinute în urma unor procese, sumele nu au fost virate în contul beneficiarilor. Profesorii ameninţau că dacă nu îşi vor primi banii, ar putea declanşa chiar  greva generală. 
Însă, nu se va mai ajunge pînă aici. Sindicaliştii din învăţămînt au fost anunţaţi că astăzi, în majoritatea şcolilor, au ajuns banii pentru plata drepturilor cadrelor didactice. Sindicaliştii spun însă că dacă dascălii vor mai fi în situaţia de a nu-şi primi drepturile, nu vor mai sta pe gînduri, şi vor ieşi în stradă.
Circa cinci mii cinci sute de cadre didactice dar şi personal nedidactic şi auxiliar din şcolile buzoiene urmează să-si primească banii. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU