02 [AUG 18] SOCIAL Buzau
Joi, 02 august 2018

Au calculatoare!/ Doar 30 beneficiari ai ”Euro 200”

Sorin Dinco alte articole de Sorin Dinco
0 voturi 2276 vizualizari 0 comentarii

 

Lista cu beneficiari ai ”Programului Euro 200” a fost publicată, în urmă cu două zile, de Ministerul Educației, și doar 30 de elevi din județul Buzău se vor bucura de subvenția pentru achiziționarea de calculatoare.

 


 

”Doar” 30 de beneficiari pentru că acesta este și numărul de cereri depuse la nivel de județ, după ce, început în 2004, programul de încurajare a cumpărării de calculatoare noi de către elevi, a ajuns, în prezent, la o cotă de 100 de ori mai mică în cereri de ajutoare.

 


 

Cum se poate observa și pe site-ul euro200.edu.ro, peste 2700 de cereri au fost rezolvate favorabil la nivel național, cifră care dădea, în urmă cu 10 ani, totalul pentru un singur județ. Dacă cele mai multe cereri au fost depuse de ieșeni, doljeni și vrânceni, cele 30 de cereri din județul nostru vin aproape exclusiv din mediul rural, cu o concentrare majoritară în zona Râmnicului.

 


 

”Euro200” este programul național care vine în sprijinul elevilor și studenților cu posibilități financiare reduse în vederea achiziţionării de calculatoare. Programul se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C.

 

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU