26 [IUN 15] SOCIAL Buzau
Vineri, 26 iunie 2015

Au apărut rezultatele la Evaluarea Naţională

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1845 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Emoțiile s-au sfârșit pentru elevii de clasa a VIII-a din Buzău. Rezultatele de la Evaluarea Națională au fost afișate vineri atât pe site-ul edu.ro cât și la școlile unde s-a ținut examenul. După ce și-au văzut notele, elevii au răsuflat ușurați mai ales că acum se pot orienta către liceul la care vor să meargă. Situația este una foarte bună, comparativ cu anul trecut. În județul Buzău, peste 80% dintre elevi au obținut note peste 5.

Rezultate mai bune la Matematică 

Tensiunea a fost maximă vineri candidaţii buzoieni înscrişi la Evaluarea Naţională care au aflat nota primită şi au putut astfel să îşi formeze opţiunile clare pentru liceul pe care doresc să îl frecventeze în următorii 4 ani. La nivel judeţean, procentul de promovare a Evaluării Naţionale a fost de 80,64%. Dacă în anii trecuţi matematica, le dădea mari bătăi de cap elevilor, anul acesta subiectele au fost floare la ureche. În judeţul Buzău, 113 elevi au obţinut 10 curat la matematică iar 9 elevi au luat nota 10, atât la română cât şi la matematică. Reprezentanţii din sistemul de învăţământ buzoian sunt de părere că promoţia 2015 a demonstrat că este mai conştiincioasă faţă de cele din anii trecuţi. În acelaşi timp, responsabilii din Inspectoratul Şcolar, recunosc însă că şi subiectele au fost mult mai uşoare. 

Rezultatele finale se afişează pe 30 iunie

Rezultatele afişate vineri nu sunt finale. Cei nemulţumiţi au putut depune contestaţii iar rezultatele finale urmează să fie afișate pe 30 iunie. Nu este exclus ca procentul celor cu medii mai mari de 5 să mai crească după recorectarea tezelor. Pentru absolvenţii de gimnaziu urmează acum admiterea. În funcţie de media de la evaluare şi de media anilor de gimnaziu, ei pot fi admişi pe baza opţiunilor, dar şi a standardelor impuse de liceul pe care vor să-l urmeze. 


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU