17 [DEC 12] SOCIAL Buzau
Luni, 17 decembrie 2012

Atenţie la ce saloane vă coafaţi, tundeţi şi epilaţi de sărbători!

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
2 voturi 886 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Atenţie ce alimente cumpăraţi şi cum vă pregătiţi pentru Crăciun şi Anul Nou. Autorităţile îndeamnă la atenţie sporită, după ce în urma unor verificări au descoperit grave abateri în cabinetele de înfrumuseţare. Perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă reprezintă un bun prilej pentru comercianţi în a-şi mări profitul, uneori folosind metode mai puţin corecte atît pentru buzunarul cît şi pentru sănătatea clientului. Direcţia de Sănătate Publică Buzău atrage atenţia asupra faptului că folosirea unor produse expirate sau a unui instrumentar nesterilizat vă poate transforma zilele de sărbătoare în unele de internare.

Orice sărbătoare de anvergura Crăciunului sau a Anului Nou trebuie să ne prindă mai frumoşi şi înnoiţi. Cel puţin aşa spune tradiţia pentru ca nu cumva celălalt an să ne surprindă cu aceleaşi obiceiuri. Tocmai din acest motiv, acum, la final de an, cabinetele de înfrumuseţare şi frizeriile sunt luate cu asalt. Preţurile nu reflectă calitatea serviciilor mai ales că de multe ori după un simplu tratament cosmetic te poţi întoarce acasă cu o serie de afecţiuni.

Venera Acsinte, director executiv DSP: 'Ar fi riscul de a contacta nişte boli dermatologice, atît la nivelul  pielii capului dar şi în rest, a unor boli alergice chiar a unor parazitoze date prin aceste instrumentare neigienizate şi utilizate de la un client la altul'.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a verificat în ultima perioadă 20 de cabinete de cosmetică, descoperind grave abateri. Printre acestea, utilizarea unor produse cosmetice expirate şi lipsa substanţelor dezinfectante pentru instrumentarul folosit.

S Venera Acsinte, director executiv DSP: 'Principalele neconformităţi s-au referit la utilizarea produselor cosmetice cu termen de valabilitate expirat pentru care au fost şi scoase din consum 597 de flacoane, neefectuarea corectă a dezinfecţiei instrumentarului şi necurăţarea şi neschimbarea instrumentarului folosit după fiecare client'.

Au fost aplicate amenzi însă cel mai grav, spun autorităţile, a fost faptul că multe dintre firmele sancţionate nu au fost la prima abatere. DSP a aplicat 11 avertismente şi 8 sancţiuni în valoare de 7500 lei.

Autorităţile spun că verificările vor fi intensificate în următoare perioadă, urmînd a fi extinse şi în domeniul alimentar. Vor fi vizaţi atît operatorii economici care comercializează produse alimentare cît şi unităţile de alimentaţie publică ce oferă pachete pentru petrecerea zilelor de Crăciun şi Anul Nou.Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU