17 [AUG 15] SOCIAL Buzau
Luni, 17 august 2015

A început Bac-ul de toamnă

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1855 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Candidaţii nepromovaţi în prima sesiune de Bacalaureat, absenţi sau corigenţii care au promovat examenul îşi vor încerca norocul la cea de-a doua sesiunea a examenului maturităţii. Astăzi şi mîine este programată prima probă, cea de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Următoarea probă, de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va fi susţinută între 18-19 august iar între 20-21 august va fi dată proba de competenţe digitale. La probele orale este suficientă doar prezentarea pentru a promova. Cunoştinţele tinerilor vor fi notate cu calificative şi nu cu note aşa cum se întîmplă la probele scrise. 

Săptămîna viitoare, probele scrise

Lunea viitoare vor debuta probele scrise cu cea la Limba şi literatura română urmată pe 26 august de proba obligatorie a profilului, iar pe 28 august, proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 31 august pînă la ora 12 se vor afişa rezultatele iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi între orele 12-16. Rezultatele finale vor fi afişate la avizierele centrelor de examen pe 3 septembrie.

Centre pentru probele scrise

Probele scrise de examen se vor susţinte în 4 centre stabilite la Colegiul Agricol „Dr. C-tin Angelescu” unde vor da examen 274 de candidaţi, Liceul tehnologic “Henri Coandă” Buzău vor susţine probele scrise 339 tineri, la Liceul Tehonologic Meserii şi Servicii alţi 322 iar la Liceul Tehnologic „Victor Frunză”, alţi 314 candidaţi. Totodată, Inspectoratul Şcolar a decis înfiinţarea unei subcomisii la Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Nehoiu care va funcţiona pe lîngă centrul stabilit la Centrul de examen Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii.  


Etichete: candidati |  orale |  probe |  toamna |  Bac
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU