10h 41' SOCIAL Buzau
Marţi, 25 februarie 2014

Andreea, profesoara care a luptat 13 ani cu cancerul, s-a stins

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
6 voturi 12602 vizualizari 5 comentarii business2b@focustv.ro
UPDATE [10:41] 25 FEB 2014 › Foștii elevi ai Andreei Băjănaru au realizat un filmuleț în memoria profesoarei lor, prin care își exprimă regretele față de trecerea în neființă a acesteia.


Şcoala buzoiană, prin reprezentanţii săi, este în stare de şoc din cauza unei poveşti cutremurătoare. Este povestea unei tinere profesoare care s-a încheiat dramatic, cu o luptă pierdută în faţa unei maladii necruţătoare.


La 30 de ani, Andreea Alina Băjănaru a fost învinsă de cancerul limfatic. Tânăra s-a stins din viaţă, sâmbătă, iar astăzi va fi condusă pe ultimul drum. Prin povestea ei, Andreea rămâne un puternic exemplu pentru elevii săi, pentru colegii de cancelarie şi pentru noi toţi.


Profesoara de engleză fusese diagnosticată cu cancer limfatic în urmă cu 13 ani. Atunci a decis să lupte cu boala şi această decizie a întărit-o atât de mult încât Andreea îi uimea, în permanenţă pe cei din jur. Anul trecut, de pildă, se afla în concediu medical pentru o nouă rundă de citostatice, dar a luat decizia surprinzătoare de a întrerupe tratamentul pentru a reveni la cursuri. Andreea vroia să dea examenul de gradul II şi avea nevoie de vechime la catedră aşa că a ales să abandoneze, pentru câteva luni, lupta cu boala pentru a atinge o nouă etapă în carieră. Boala tinerei profesore s-a agravat în toamnă, iar din noiembrie a renunţat la cursuri. Cu toate acestea, Andreea a continuat să treacă săptămânal pe la Colegiul Tehnic, unde a predat din 2009, să-şi vadă colegii şi elevii.


În mod nefericit, tânăra s-a stins pe 22 februarie, de ziua mamei sale. Povestea de viaţă a Andreei Băjănaru mai are şi alte detalii cutremurătoare. Din momentul în care a fost diagnosticată cu cancer limfatic, Andreea a decis să nu se implice într-o relaţie sentimentală din dorinţa de a nu genera suferinţă cuiva. A renunţat, mai târziu, şi la orele de dirigenţie pentru că drumurile la spital nu îi permiteau să se achite de această sarcină. 


Astăzi, la prânz, Andreea Băjănaru va fi condusă pe ultimul drum. Cei care vor să îşi ia „Rămas bun” de la tânăra profesoară pot participa la slujba care va fi oficiată, începând cu ora 12,00 la Biserica „Sf. Gheorghe” din municipiul Buzău.

 Voteaza articolul: bun: 6  |  slab: 0   6

Comentarii

lenu74
25 februarie 2014
Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace! Condoleante familiei!
o eleva
26 februarie 2014
mi-au dat lacrimile.... o poveste sfasietoare :-(( Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
Aldea Tanta,Aldea Marian(matusa,unchi),Vivian si Gabriel(verisori)
26 februarie 2014
Transmitem sincere coondoleante familiei bajenaru pentru aceasta grea pierdere aceia ce a fost si va fii in mereu sufletele noastre Andeea Alina
DORINA
05 martie 2014
ODIHNESTE-TE IN PACE FATA BUNA SI DRAGA SI DUMNEZEU SA -I AJUTE PE ONELUS SI FLORI ,SI PE CEILALTI CARE TE-AU IUBIT ,SI SA LE DEA PUTERE SA REZISTE REZISTE FARA TINE.
Pirvu
06 ianuarie 2021
Erai cea mai frumoasa si buna! Imi este tare dor de tine!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU