26 [AUG 15] SOCIAL Buzau
Miercuri, 26 august 2015

Anca Drăgulescu, premiată la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 4248 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

O elevă din Buzău a adus României a avut o contribuţie deosebit de importantă la succesul echipei României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Anca Drăgulescu o tînără buzoiancă ce studiază la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut luna aceasta medalia de bronz la Olimpiada ce s-a desfăşurat în Indonezia, de unde toţi componenţii lotului ţării noastre au plecat cu premii. 

Toţi elevii români participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată între 27 iulie şi 4 august, în Indonezia, au fost premiaţi, cu două medalii de argint, şase medalii de bronz şi două menţiuni, a anunţat Ministerul Educaţiei. România a participat la olimpiadă cu două echipe, toţi cei 10 membri ai acestora fiind premiaţi. În urma acestor rezultate, România a ocupat locul 5 în clasamentul pe naţiuni,  din 41 participante. Medaliile de argint au revenit lui Dan-Ştefan Eniceicu şi Tudor Costel Creţu, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Pe podium alături de colegii săi

Buzoianca Anca Drăgulescu, elevă în clasa a IX la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti  a cîştigat medalia de bronz alături de Tudor Suciu şi Paul-Andrei Draghiş, absolvenţi ai Colegiului Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare, Răzvan-Octavian Radu (clasa a IX-a), Iuliana-Camelia Niţu (clasa a X-a) şi Andrei-Cătălin Răduc (clasa a XI-a), toţi elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. Menţiunile au fost obţinute de Cosmin Andrei (clasa a IX-a Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Codrin Paul Oneci (clasa a XI-a Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara).

Fost olimpic român coordonator pentru britanici

Conducătorii celor două echipe au fost conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava), prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava) şi prof. Anca Marian (Colegiul Naţional “Inochentie Micu Klein” din Blaj, judeţul Alba). Lotul Marii Britanii, prezent pentru prima dată la această competiţie, a fost coordonat de fostul olimpic internaţional român Sandor Kruk.


Etichete: Astronomie |  Indonezia |  medalie |  olimpiada
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU