07 [MAR 13] SOCIAL Buzau
Joi, 07 martie 2013

Alertă de sezon

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 724 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Medicii rămân în alertă din cauza numărului mare de răceli, dar şi a focarului de gripă de la Ojasca. Între timp, numărul îmbolnăvirilor de gripă a ajuns la 53. Dar, nici restul afecţiunilor de sezon nu sunt de ignorat. Dintre toate, cele mai periculoase sunt pneumoniile care au trimis la spital, în ultimele zile, peste o sută de buzoieni.

Alerta epidemiologică declanşată de apariţia primelor cazuri de gripă şi chiar a unui focar la Ojasca, dar şi de numărul mare de răceli, îi ţine în alertă pe medici. Numărul cazurilor de gripă a ajuns al 53, dintre care unul singur a fost semnalat în afara focarului de la secţia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie. Dar nu numai gripa este un pericol pe care specialiştii îl ţin sub observaţie, ci şi restul afecţiunilor de sezon. În ultima săptămână, medicii au observat apariţia unor complicaţii în cazul pneumoniilor ceea ce a impus internarea unui număr foarte mare de pacienţi.

În ultima săptămână aproape 800 de buzoieni au fost diagnosticaţi cu pneumonii. Cea mai mare atenţie este acordată copiilor, pentru că în cazul lor apar şi cele mai mari riscuri. Specialiştii în sănătate publică spun că evoluţia răcelilor, pneumoniilor şi cazurilor de gripă arată că la Buzău se înregistrează înă un vârf al acestor afecţiuni specifice sezonului rece.
 


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU