01 [IUL 16] SOCIAL Buzau
Vineri, 01 iulie 2016

Adolescentă căutată de Poliţie după ce a dispărut dintr-un Centru de plasament

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2398 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

O adolescentă în vîrstă de aproape 17 ani a fost dată în urmărire naţională şi este căutată de poliţişti după ce a plecat dintr-un centru de plasament. Fata se numeşte Alexandra Gabriela Aniţa, şi pînă nu demult a fost elevă la Liceul Economic din Buzău. A abandonat însă şcoala şi a început să le facă necazuri părinţilor atunci cînd s-a îndrăgostit de un tînăr de vîrstă apropiată.       


Alexandra Gabriela a fost dată în grija mamei, după ce părinţii au divorţat, însă ea a preferat să mergă să locuiască cu tatăl, iar în urmă cu aproximativ 3 luni, cînd a început o relaţie cu un tînăr de 18 ani, au apărut problemele, a renunţat la şcoală şi îşi petrecea mai tot timpul cu iubitul. Luna trecută a plecat şi din casa tatălui său pentru a fi cu iubitul. „De cînd are relaţia am înţeles că a neglijat şi şcoala. Anul ăsta a încheiat cu abandon şcolar” spune Mariana Sufragiu, mama fetei. Scăpată de sub control tînăra şi-a continuat comportamentul libertin. Astfel, mama a acceptat să o ducă la Centrul de primire în regim de urgenţă şi evaluare din cadrul com­lexului de servicii comunitare nr. 3 sperînd că se va mai cuminţi.

 

Cercetări la centrul de plasament

 

Spre surpriza mamei care aştepta ca fiica ei să se potolescă, miercuri seară a primit vestea că minora a plecat de la Centrul de Plasament împreună cu o colegă, de cameră şi nu s-a mai întors. Acum, singura bănuială a părinţilor este că fata este plecată cu prietenul ei. În urmă cu o lună ea le spusese părinţilor că dacă îi vor interzice relaţia pe care o are preferă să plece de acasă la un centru de plasament. „Ultima dată cînd a plecat de acasă şi ăsta a şi fost motivul pentru care am lăsat-o la centru, a plecat cu numitul Ricardo Duman din Buzău. Cred că şi de data asta este tot cu el, nu am confirmarea nu am putut să intrăm acolo. Organele de Poliţie au fost şi ne-au spus că nici el şi nici fata nu erau la adresa respectivă”, a mai spus Mariana Sufragiu. După ce, mama, disperată a cerut ajutorul Poliţiei, Alexandra Gabriela a fost dată în urmărire naţională. Dispariţia adolescentei este cercetată acum şi la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde se fac verificări pentru a se afla cum a plecat fata. „A fost sesizată Poliţia şi a fost desemnată o echipă de verificare a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În urma verificărilor se vor lua măsurile ce se impun”, a declarat Adrian Vintilescu, directorul DGASPC Buzău. Mama se roagă ca fiica ei să fie teafără și o așteaptă acasă. E dispusă să o ierte pentru tot ce a făcut și să o ia de la Centru.

Etichete: Adolescentă |  centru |  căutată |  dintr |  dispărut |  plasament |  Poliţie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU