27 [FEB 14] SOCIAL Buzau
Joi, 27 februarie 2014

Aceleaşi probleme cu 'Cornul şi Laptele'

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1379 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Rapoarte noi, aceleaşi probleme în judeţul Buzău, în privinţa programului guvernamental, Cornul şi laptele. 


Spaţii de depozitare insalubre, frigidere subdimensionate şi angajaţi lipsiţi de noţiunile elementare de igienă sunt principalele neconformităţi constatate de către autorităţi pe timpul controalelor privind implementarea programului. 


Inspectorii nu au descoperit probleme legate de calitatea produselor pe care elevii le primesc în fiecare dimineaţă. Totuşi verificările au scos la iveală faptul că documentele care însoţesc lactatele nu arată în unele situaţii trasabilitatea produselor, valoarea lor calorică, cantitatea sau programul de distribuţie. Întârzierile în furnizare, care sunt frecvente, îşi pot pune amprenta asupra termenului de valabilitate întrucât vorbim despre produse perisabile.


În cadrul Colegiului Prefectural, instituţiile au prezentat rezultatul controalelor. Printre neregulile constatate de inspectorii sanitar-veterinari, faptul că în anumite cazuri apar întârzieri la livrarea produselor. În alte situaţii distribuirea lactatelor către localităţile îndepărtate se face o dată şi nu în două rânduri fapt ce conduce la incapacitatea de depozitare a întregii cantităţi în frigidere, existând pericolul ca o parte din marfă să expire. 

 

Alte verificări, alte probleme. Inspectorii de sănătate publică au descoperit spaţii de depozitare insalubre iar comisarii Protecţiei Consumatorilor au dat de angajaţi care manipulau lactatele şi produsele de panificaţie fără a avea cursuri şi noţiuni minime de igienă. 


Verificările vor continua în perioada următoare întrucât au fost dispuse şi măsuri de remediere.


Peste 48.000 de elevi din judeţul Buzău beneficiază de programul „Cornul şi laptele”, derulat prin intermediul Consiliului Judeţean Buzău. Nu puţine au fost cazurile în care produsele primite de cei mici au ridicat semne de întrebare.

 Etichete: nereguli |  program |  stat |  cornul si laptele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU