11 [IUN 15] SOCIAL Buzau
Joi, 11 iunie 2015

2 echipe de liceeni buzoieni, în finala Concursului Național „Tinerii Dezbat”

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1210 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Cea de-a şasea ediţie a concursului Naţional “Tinerii Dezbat“ a adunat peste 180 de licee din toate județele, fiecare liceu fiind reprezentat de o echipă de 3 elevi coordonată de un profesor. La finalul celor 9 competiţii regionale, 36 de echipe s-au calificat la etapa națională ce are loc la Miercurea Ciuc între 12 și 14 iunie. Printre echipele calificate în etapa finală a competiţiei se numără şi Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Nehoiu și Colegiul Național "B.P. Hașdeu" din Buzău. 

Temele ce vor fi dezbătute la etapa naţională găzuită anul acesta de Grupul Școlar Economic ”Johannes Kajoni” din Miercurea Ciuc, în rundele preliminarii, sferturi și finale, tinerii dezbat alternativ, pro şi contra,  dacă ar trebui demiși toți politicienii aleși care fac declarații xenofobe şi dacă statul ar trebui să ofere adolescenților din toate mediile metode de contracepție în mod gratuit.

Rezultatele regionalei de la Buzău

 La regionala de la Buzău, organizată între 30 şi 31 mai la Liceul Tehnologic “Costin D. Nenițescu”, au participat 21 de echipe formate din elevi de liceu reprezentând 6 instituţii preuniversitare din Brăila, 7 din Buzău, 7 din Galați şi câte una din Ialomița şi Tulcea. Dintre acestea, 4 echipaje s-au calificat la națională, reprezentând Palatul Copiilor din Galați, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Nehoiu, Colegiul Național "B.P. Hașdeu" din Buzău și Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU