10 [IUL 13] SOCIAL Bucuresti
Miercuri, 10 iulie 2013

Alertă de conjunctivită în ţară!

alte articole de
0 voturi 2063 vizualizari 0 comentarii

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia asupra riscurilor de îmbolnăvire la care se expun amatorii de înot în locuri neautorizate şi chiar în piscine. După ce în Capitală, sute de cazuri de conjunctivită au fost raportate în ultimele săptămîni, unele chiar forme grave, medicii oftalmologi vin cu o serie de sfaturi pentru populaţie.

Astfel, pentru prevenirea conjunctivitei, este bines ă fiţi atenţi unde alegeţi să faceţi baie în zilele călduroase. Mergeţi doar în locuri curate, autorizuate şi evitaţi pe cît posibil bălţile şi lacurile unde riscurile de îmbolnăvire sunt mult mai mari.

Chiar şi în piscinele atent îngrijite există pericolul contactării anumitor infecţii, deoarece unii germeni sunt rezistenţi la produsele dezinfectante puse în apă. De asemenea, trebuie să vă spălaţi cît mai des pe mîini iar doamnele să evite folosirea cosmeticelor în exces ori a celor expirate. Dacă prezentaţi mîncărimi sau durere la nivelul ochilor, evitaţi contactul cu mina pentru a nu infecta şi mai rău zona. Iar în momentul în care infecţia deja a apărut, evitaţi automedicaţia şi daţi fuga la un cabinet medical.                                     

De asemenea, dacă cineva din familie are conjunctivita, nu trebuie folosite aceleaşi aşternuturi şi prosoape cu persoana respectivă. În urmă cu cîţiva ani, în România s-a înregistrat o epidemie de conjunctivită pe durata verii, cu peste 10 mii de bolnavi.Etichete: Boala |  Epidemie |  Conjunctivita
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU