05 [FEB 14] POLITIC Vrancea
Miercuri, 05 februarie 2014

Şmecherii cu bani publici pe feuda lui Oprişan

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2315 vizualizari 1 comentariu business2b@focustv.ro

Consiliul Judeţean Vrancea recidivează în practici ilegale privind cheltuirea banilor publici.


Un raport al Curţii de Conturi, dat publicităţii recent, evidenţiază nereguli de competenţa DNA în instituţia administrativă. Abaterile sunt de ordin financiar şi au fost descoperite de controlorii Curţii de Conturi la verificarea exerciţiului financiar pe anul 2012.


Avem de-a face cu lucrări neexecutate, dar achitate, asfaltări plătite de două ori sau cheltuieli de transport decontate ilegal. Lucrări neefectuate, dar decontate, apar la noul sediu al Bibliotecii Judeţene, dar şi la o investiţie pentru reîmpădurirea unor terenuri.


Trăgând linie, raportul Curţii de Conturi arată un prejudiciu de 700 de mii de lei în bugetul judeţului Vrancea. Valoarea neregulilor financiare este mult mai mare, respectiv circa 3 milioane de lei, dar pentru unele dintre ele s-au dispus măsuri de recuperare.


De notat că nu este prima oară când sunt descoperite nereguli de o asemenea dimensiune la Consiliul Judeţean Vrancea. În dosarul în care preşedintele instituţiei, Marian Oprişan, este acuzat de fapte de corupţie, aflat pe rolul Judecătoriei Cluj, sunt analizate inclusiv lucrări neexecutate, dar decontate de Consiliul Judeţean.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Bittu
08 septembrie 2014
Dedeman, esti misto rau, mami!!! Ii tare rochia si imi curg ballee dupa ea de nu mai pot!Sa fie un la multi si un la mai multe kg si pentru al tau frate! Si eu zic sa mi-l dai pe Rumburak ca e genial, mai nene!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU