12h 33' POLITIC Vrancea
Luni, 19 noiembrie 2012

S-a judecat recursul făcut de Marian Calotă, complicele deputatului Alin Trăşculescu, împotriva deciziei de arestare preventivă pentru fapte de corupţie. Marian Calotă rămîne în arest preventiv 29 de zile!

Mihaela Rus alte articole de Mihaela Rus
0 voturi 1423 vizualizari 0 comentarii mihaelarus@sansanews.ro
UPDATE [12:33] 19 NOV 2012 › S-a judecat recursul! Marian Calotă, complicele deputatului PDL Alin Trăşculescu în dosarul în care sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie, rămîne in arest preventiv pentru 29 de zile!  


Recursul va fi judecat de un complet de cinci judecători al instanţei supreme care a dispus în 12 noiembrie arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marian Calotă, complicele deputatului PDL Alin Trăşculescu, în dosarul în care sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie.  Marian Calotă a fost reţinut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Alin Trăşculescu. Calotă este acuzat de o serie de infracţiuni între care complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi spălare de bani.

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost reţinut în seara de 11 noiembrie, fiind eliberat din arestul Poliţiei Capitalei după 24 de ore. În 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, prin Ministerul Justiţiei, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu. Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, în 16 noiembrie, cererea anchetatorilor, care urmează să fie dezbătută în Plen mîine, pe în 20 noiembrie.  
Anchetatorii susţin că în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, deputatul de rancea, Alin Trăşculescu, în calitate de parlamentar şi preşedinte al PDL Vrancea, a pretins de la martorul denunţător Mircea Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Calotă, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Trăşculescu a primit, cu ajutorul lui Calotă, suma totală de 364.000 de lei, în patru tranşe. Ulterior, Trăşculescu ar fi pretins încă 1,1 milioane de lei, bani pe care ar fi impus să îi primească în două tranşe. În schimbul banilor, Alin Trăşculescu lăsa să se înţeleagă că are influneţă la nivelul autorităţilor din Vrancea şi la nivelul ministerului Dezvoltării Regionale pentru a-l ajuta pe Vintilescu să cîştige lucrări de reparaţii drumuri prin programul naţional de dezvoltare a infrastructurii.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU