05 [AUG 13] POLITIC Vrancea
Luni, 05 august 2013

Reorganizare cu iz politic în Fiscul vrîncean

alte articole de
0 voturi 1115 vizualizari 0 comentarii

Descentralizarea şi regionalizarea încep să prindă contur, primele măsuri anunţate vizînd modul în care sunt organizate instituţiile subordonate ANAF. Direcţia de Finanţe Vrancea va fi cît de curînd desfiinţată. 
În judeţ va mai rămîne doar o structură preluată de administraţia financiară. Iar întreaga activitate a Fiscului va fi coordonată de Direcţia Regională a Finanţelor Publice, ce va avea serdiul la Galaţi. 

Pînă la reorganizarea instituţiei însă, sunt schimbaţi şefii. Iar o primă mutare s-a făcut în week-end, cînd directorul Direcţiei de Finanţe Vrancea, Eugen Ciorici, a fost înlocuit de Marian Lungu. Ciorici este liberal, în timp de Lungu este un apropriat al PSD, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la împărţirea fotoliilor de directori în USL Vrancea. 

Marian Lungu nu este străin de noua funcţie, pe care a mai deţinut-o şi în anul 2009, în perioada în care PSD s-a aflat la guvernare în alianţă cu PDL. Lungu a lucrat pînă acum la Garda Financiară, pe care a şi condus-o, atît ca şef plin, cît şi ca adjunct. Nici liberalul înlocuit nu e lipsit de experienţă. 

De altfel,se vehiculează că schimbarea ar putea fi, de fapt o propulsare pentru Ciorici, pe care surse din USL îl dau drept cel mai posibil şef al viitoarei Direcţii Regionale a Finanţelor, cu sediul la Galaţi.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU