22 [IUL 13] POLITIC Vrancea
Luni, 22 iulie 2013

Copaci, exclus din PNL

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 823 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro

Cu puţin timp înainte de a susţine concursul pentru un nou mandat în fruntea Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, directorul instituţiei Mihai Copaci, a rămas, oficial, fără sprijin politic.

După ani întregi în care s-a aflat alături de liberali, el a fost exclus din PNL.

O excludere cu repetiţie, s-ar putea spune, în condiţiile în care demiterea sa a fost anunţată şi anul trecut de liderul partidului, Nini Săpunaru.
Atunci, excluderea lui Copaci a fost anunţată ca urmare a unei decizii a biroului politic judeţean, care nu a fost pusă în aplicare.

De data aceasta, Copaci a fost dat afară din partid în urma unei decizii adoptate de biroul teritorial, o structură de conducere lărgită a partidului.
Motivul care a stat la baza excluderii? Colaborarea pe care Mihai Copaci ar fi avut-o cu PDL cît timp democraţii s-au aflat la guvernare.

Liderul liberalilor vrînceni mai spune că şeful Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea i-a adus partidului grave prejudicii de imagine în ultima vreme.
Copaci a fost, de altfel, ţinta atacurilor venite chiar de la partidul din care făcea parte, ca urmare  a scandalului restanţelor la bugetul de sănătate descoperite în cazul a circa 6 mii de agricultori.

Chiar dacă şeful băncii sanitare a dat vina pe ANAF şi a contestat raportul Curţii de Conturi care a descoperit restanţele cu vechime, liberalii îl consideră pe acesta ca fiind principalul vinovat.

Excluderea lui Copaci din partid vine cu puţin timp înaintea concursului pentru ocuparea funcţiei de director general al CJAS Vrancea, care le revine liberalilor, conform algoritmului.

Concursul va avea loc pe 8 august, iar Copaci şi-a depus dosarul, dorindu-şi un nou mandat în fruntea Casei.

Liberalii i-au aruncat însă în luptă un contracandidat, în persoana afaceristului Cătălin Buscă, fost consilier judeţean PNL.

Mihai Copaci este director al Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate din anul 2006, în urma cîştigării unui concurs pentru acest post.

El nu a condus însă instituţia neîntrerupt.

De-a lungul anilor, el a avut întreruperi, fiind suspendat ori demis, culmea, de democrat-liberalii cu care este acuzat că ar colabora.

De fiecare dată a revenit însă pe post în urma unor decizii ale instanţelor de judecată, care i-au dat dreptate.


Etichete: PNL |  Vrancea |  Copaci
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU