23 [IUN 19] POLITIC Buzau
Duminică, 23 iunie 2019

Scandal la ședința PSD de la Neptun, între Marcel Ciolacu și Marian Oprișan

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 2027 vizualizari 0 comentarii

 

Noi schimburi de replici între liderii PSD din regiune. La întâlnirea informală de la Neptun  care a avut loc în acest week-end, Marcel Ciolacu s-ar fi certat din nou cu Marian Oprișan, lider al PSD Vrancea. Tensiunile dintre cei doi sunt vechi dar escaladează cu fiecare ocazie.


Totul ar fi pornit de la declarațiile președintelui PSD Vrancea, Marian Oprișan, care ar fi transmis,  potrivit surselor citate de presa centrală, că a obţinut un scor mic în judeţ tocmai pentru a provoca o schimbare la nivelul conducerii patidului. Social-democratul ar fi provocat rumoare în PSD, mai mulți colegi fiind de părere că acesta a greșit pentru că a pierdut partidul în primul rând și că ar fi făcut o prostie.
În același context, Oprişan ar fi  fost protagonistul unui schimb dur de replici cu Marcel Ciolacu.
Întrebată de tensiunile din această şedinţă dintre cei doi, premierul a răspuns după şedinţă: "că sunt păreri divergente e normal, şi în familie putem avea opinii diferite. Nu trebuie să vorbească un singur coleg şi toţi să fie de acord. Au existat discuţii nu numai între Oprişan şi Ciolacu, au existat opinii diferite, dar la final toţi vom merge în aceeaşi direcţie", a spus Dăncilă.  
Congresul extraordinar al PSD în care va fi aleasă noua conducere va avea loc pe 29 iunie. Atunci vor fi aleși președintele PSD, președintele executiv și secretarul general al partidului. Despre împărţirea funcţiilor s-a discutat şi la întâlnirea informală de la Neptun din acest week-end.  Deocamdată, pentru funcţia de preşedinte PSD şi-a anunţat candidatura actualul preşedinte interimar, Viorica Dăncilă. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a spus, la rândul ei, că nu exclude să candideze pentru cea mai importantă funcţie din partid. Totodată, la întâlnirea informală a liderilor din PSD de la Neptun, membri mai vechi şi cu influenţă au dorit să obţină susţinerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţiile de preşedinte executiv şi secretar general în PSD, potrivit unor surse social-democrate. Însă liderul interimar al PSD i-a susţinut pe cei tineri, pentru a da un mesaj că PSD a înţeles ceea ce au transmis cetăţenii pe 26 mai.  
De menționat că președintele PSD Buzău Marcel Ciolacu a anunțat că nu va candida pentru nici o funcție de conducere la Congresul din 29 iunie.
Social democraţii au discutat la Neptun şi despre candidatul care va fi propus pentru prezidenţiale. Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a transmis în şedinţa informală de la Neptun că vrea să intre în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, după şedinţă că sondajele vor fi demarate săptămâna viitoare, iar listele sunt până în acel moment deschise.   
Etichete: Buzau |  Marcel Ciolacu |  Oprisan |  psd
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU