26 [APR 16] POLITIC Buzau
Marţi, 26 aprilie 2016

Primarul din Mărăcineni, scos din cursă. Candidează vicele pentru PSD

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1787 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
Primarul din Mărăcineni, scos din cursă. Candidează vicele pentru PSD

Primarul în funcţie din Mărăcineni, Constantin Dumitru, nu mai poate candida la alegerile din iunie pentru că Justiţia i-a respins toate acţiunile formulate împotriva ANI care l-a declarat incompatibil.

În locul său PSD îl înscrie în cursă pe actualul viceprimar, Victor Potoceanu, care, se pare, a fost varianta de rezervă a pesediştilor.

Săptămîna trecută PSRo i-a contestat candidatura lui Constantin Dumitru la Biroul Electoral de Circumscripţie Mărăcineni care a admis contestaţia. El a atacat decizia la judecătorie, iar duminică instanţa i-a respins acţiunea. Apoi, Dumitru a atacat, din nou, la Tribunalul Buzău, cu apel, dar a pierdut definitiv ieri: 

„Respinge contestaţia, astfel cum a fost completată, formulată de contestatorul CONSTANTIN DUMITRU împotriva Hotărârii nr.2/H/22.04. 2016, privind soluţionarea candidaturilor propuse de Organizaţia Judeţeană Buzău a Partidului Social Democrat pentru comuna Mărăcineni, jud.Buzău, pronunţată de BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE NR.44, COMUNA MĂRĂCINENI, JUD.  BUZĂU, ca nefondată. ­Res­pinge contestaţia conexată, formulată de contestatoarea ORGANIZAŢIA JUDEŢEANĂ BUZĂU A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT, împotriva Hotărârii nr.2/H/22.04. 2016, privind soluţionarea candidaturilor propuse de Organizaţia Judeţeană Buzău a Partidului Social Democrat pentru comuna Mărăcineni, jud.Buzău, pronunţată de BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE NR.44, COMUNA MĂRĂCINENI, JUD. BUZĂU, ca nefondată”, se precizează în hotărârea de la Judecătoria Buzău.

Constantin Dumitru a fost declarat de ANI pentru conflict de interese de natură administrativă. Conform Agenției Naționale de Integritate, primarul Dumitru a vîndut la licitație un teren al Primăriei, iar cîștigător a fost declarat nimeni altul decît fiul său, în ciuda încălcării flagrante a legii. Pentru terenul în suprafață de 1.184 mp, fiul primarului a plătit 36.882 lei (aprox. 8.402 euro). 

Astfel, Constantin Dumitru a încălcat dispozițiile art. 75 din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru soţ, soţie, rude sau afini pînă la gradul al doilea inclusiv […]” și dispozițiile art. 76 din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I […]”.Etichete: Candideaza |  cursa |  Maracineni |  pentru |  Primarul |  vicele
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU