30 [MAI 16] POLITIC Buzau
Luni, 30 mai 2016

Paul Negoiţă, preotul care face bani cu sufletele moarte şi afaceri cu sufletele vii

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
102 voturi 23639 vizualizari 19 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Despre preotul Paul Iulius Negoiţă, în cei peste 20 de ani de activitate a grupului nostru de presă, am vorbit de cele mai multe ori de bine. A apărut frecvent în paginile cotidianului „Şansa Buzoiană“, a fost citat pozitiv în ştirile „Focus F.M.“ şi de nenumărate ori, a fost invitat la emisiunile Focus TV, unde s-au dezbătut probleme şi subiecte neutre, fără intenţii tendenţioase, care l-au pus pe acesta în valoare. În ultimul timp însă, ambiţiile sale în lumea civil-politică sînt din ce în ce mai mari, apropiindu-se de paroxismul descris de sintagma „noaptea minţii“, căci numai aşa putem interpreta această adevărată pierdere a simţului  realităţii care l-a atins pe preotul Paul Negoiţă, materializată în impresia de sine că ar fi un sfînt descălecat pe pămînt să ne facă nouă numai bine, şi un fel de Noe al muncii în zadar pentru lămurirea populimii că el ne vrea binele, iar noi sîntem fraieri şi nu îl putem înţelege.

Aşa ne explicăm că, fiind afectat de cele de mai sus, Paul Negoiţă s-a dedat unor gesturi şi atacuri în ceea ce ne priveşte, care denotă nu acea exprimare spirituală intelectual-religioasă, referirile răutăcioase fiind făcute în termeni absolut laici, desprinşi din gîndirea bussines-ului feroce, al capitalismului de trotuar, mai exact. În urmă cu cîteva săptămîni, pe 9 martie, nitam-nisam, pe pagina sa de F.B., Paul Negoiţă ne-a transmis că probabil finanţatorii, care ne dictează ne dau linia editorială. El scrie în legătură cu unele spuse ale unui coleg de la Focus TV că: „(...) sau vorbesc banii finanţatorilor ori atitudinea e patologică!”(...)    
              Sintagma ne-a atras atenţia că părintele nostru încărcat de spirit, intelectualitate şi erudiţie trăieşte şi acea erezie a dedulcirii la capital şi acumulare. Am dedus astfel că postarea era un răspuns la o emisiune tv în care realizatorul ar fi făcut referire la el şi care, deşi nu i s-a pronunţat numele, i-a adus atingere înaltei mantii a „luminăţiei sale“. 
Intrînd mai mult în subiect, după 20 de ani de experienţă în viaţa presei buzoiene, aflaţi pe cea mai înaltă poziţie a credibilităţii, apreciem că nu putem lăsa nelămurită nici cea mai mică referire care ne-ar putea afecta, iar sancţionarea unor astfel de acţiuni este şi singurul motiv pentru care avem acest tip de reacţie acum. Mai ales că, zilele trecute, acelaşi coleg a primit de pe contul de Facebook al părintelui un mesaj prin care, vrînd să se bage în seamă, l-a ameninţat cu judecata, deşi numele său n-a fost rostit pe post de multă vreme. 
Constatăm aşadar că, în ultima vreme, implicarea politică a preotului Paul Negoiţă trece dincolo de o simplă slujbă în care este pomenit un candidat sau altul, cum mulţi preoţi o fac în campaniile electorale, şi ajunge la acţiuni mai feroce decît cele desfăşurate de cei mai incisivi politicieni. Toate acestea ar fi în regulă dacă prin activitatea amestecată de politică, afaceri şi Biserică n-ar proceda la traficarea acelor suflete enoriaşe care, săptămînă de săptămînă, economisesc în batistă un bănuţ, pe care-l aduc apoi la Biserică, ca donaţie, astfel, eliberîndu-se cu credinţa că au făcut un lucru bun pentru Divinitate. Numai că, bănuţul ajunge în teşchereaua familiei Negoiţă. De fapt, prin traficarea cre­dinţei acest domn, Paul Negoiţă, cu buletin de Buzău  şi pretenţii de sfînt descălecat printre muritori, a obţinut mai mult decît orice politician, în sens practic, de pe urma politicii: bani, afaceri, po­ziţii înalte şi de decizie etc. 
 Să-i arătăm trecutul şi să-i analizăm prezentul 
Preotul Paul Negoiţă a fost, rînd pe rînd, profesor de religie, inspector şcolar de specialitate, inspector general adjunct în Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, director la Palatul Copiilor şi director al Şcolii Postliceal Sanitare din Buzău, toate posturi obţinute după negocierile din partide pe diferite idei (exemplu: ca să candideze, ca să nu candideze, întrucît, vezi Doamne, era un pericol deoarece poseda o anumită zestre electorală, să susţină sau să nu susţină ceva sau pe cineva etc.); toate acestea obţinute din cauza faptului că avem politicieni slabi şi fricoşi, care prin lipsa lor de combativitate, l-au adus pe dl Negoiţă în starea actuală de beatitudine. E drept că acesta a ştiut mereu să-şi supraliciteze şi să-şi negocieze foarte bine portofoliul de voturi, de altfel, mereu exacerbat. 
În prezent îl găsim în funcţii publice, precum cea de consilier local municipal, independent (postura din care, la mandatele pe care le-a obţinut, nu a existat vreo afacere controversată votată în CLM la care el să nu ridice mîna "pro", adică la majoritatea afacerilor pesediste pe care le critică azi cu atîta osîrdie), director la Şcoala Postliceală Sanitară din Micro 14, post în care a fost pus şi susţinut de PS.D, partid pe al cărui candidat la Primăria Buzăului, C-tin Toma, îndeamnă să nu fie votat (oare de ce?) Tot în urma unor negocieri politico-bisericeşti, preotul Paul Negoiţă a primit ca moştenire şi parohia Bisericii Sfîntul Apostol Andrei din acelaşi cartier Micro 14, unde i s-a permis să facă multe. 
Afaceri personale şi prin interpuşi 
În plan personal dl. Paul Negoiţă controlează direct sau prin rude şi interpuşi, mari afaceri, în principal în domeniul sanitar. 1) Deţine  împreună cu familia cel mai mare lanţ de farmacii din judeţ, care a întrecut deja marile lanţuri ale unor brand-uri multinaţionale. 2) Clinici medicale, cabinete stomatologice în municipiile Buzău, Rîmnicu Sărat şi în multe localităţi din judeţ. 3) Tipografie şi complexul de servicii din jurul Bisericii Sf. Andrei, unde se găseşte un fel de cantină pentru pomeni şi parastase şi un magazin de pompe funebre. 
Afaceri pentru „sufletele moarte“ 
Realitatea ne arată clar că preotul Paul Iulius Negoiţă este un ins mult mai rapace şi cinic decît celebrul personaj  gogolian Cicikov, care cîştiga bani grei din comercializarea „sufletelor moarte”, cu diferenţa că „eroul” nostru face bani buni şi din „sufletele vii”. La modul practic, pentru sufletele moarte a deschis, cum spuneam, un adevărat resort all-inclusive în Micro 14, în curtea Bisericii Sf. Apostol Andrei, pe care a primit-o moştenire de la tatăl său şi unde este acum preot coslujitor. Acolo, se prestează la pachet, afaceri de spălare, îmbălsămare, toaletare morţi, plus sicrie, cruci şi alte obiecte specifice, desfăcute prin magazinul de pompe funebre de la stradă. Apoi, în calitate de preot, Paul Iulius Negoiţă săvîrşeşte, evident nu degeaba,  slujba de înmormîntare şi apoi parastasele şi pomenile aferente. 
Să nu uităm însă că lîngă biserică Paul Negoiţă a deschis şi un fel de cantină socială unde, chipurile sînt hrăniţi oameni amărîţi, neuitînd azi să scrie pe FB cum a dat el de mîncare săracilor. În baza acestei afaceri, Negoiţă îşi permite să bată la uşa oamenilor din parohie de mînă cu candidatul PNL, Ovidiu Anghel, şi să le spună să nu voteze PSD (sic), ci candidatul liberal. Ne-am întrebat şi noi de unde această săritură? 
Afaceri pentru „sufletele vii“ 
Pentru "sufletele vii", preotul Paul Iulius Negoiţă gestionează afaceri dintre cele mai profitabile. Pe fondul corupţiei generalizate care a metastaziat sistemul sanitar românesc, pus acum în lumină de afacerile de tip Hexi  Pharma, vedem că oraşul nostru a ajuns  un loc în care, în afara cazinourilor şi a caselor de pariuri mai funcţionează doar farmaciile şi clinicile. În cîţiva ani, Iris Pharma a familiei Negoiţă a devenit cel mai mare lanţ de farmacii din oraş şi din judeţ. Cît de transparente şi necesare  au fost autorizările atîtor farmacii într-un oraş  ca Buzăul de către Ministerul Sănătăţii şi cum s-au respectat regulile şi cutumele pe această zonă, urmează să cercetăm mai tîrziu

Cert este că familia Negoiţă, în frunte cu preotul Paul Iulius, „hirotonisit” între timp şi farmacist la Galaţi, a prosperat şi-a ajuns să gestioneze un număr de aproximativ 42 de farmacii cu tot cu puncte de lucru peste tot, în judeţ. Iar pentru ca afacerea să se închidă rotund, familia şi-a zis că dacă tot deţine atîtea farmacii şi dacă tot vînd atîtea medicamente compensate de stat şi nu numai, pe acestea trebuie să le şi recomande cineva. Astfel s-a "năşit" o clinică unde s-au strîns mai mulţi medici care recomandă pe reţete medicamente exclusiv de la farmaciile părintelui sus numit. Şi ca o scurtă caracterizare a lui Paul Negoiţă, să spunem că el a devenit şi farmacist cu patalama ca să nu mai plătească ca angajaţi alţi slujitori şi credincioşi ai familiei, părintele apărînd în documentele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Buzău ca farmacist angajat la farmacia lor din Grebănu, pentru a mai lua un salariu, dar şi pentru a îndeplini condiţiile spre a mai deschide alte şi alte farmacii. Iată, aşadar, că afacerile familiei Negoiţă sînt mai ample decît putem crede, iar acum au ajuns la nivel de industrie şi le vom detalia cu acte şi dovezi în zilele ce urmează.  
Pînă atunci, nu putem să nu reţinem cît de mari sînt interesele din domeniul sănătăţii pe care le are această familie, cîtă vreme harta judeţului este plină de însemnele brandurilor familiei Negoiţă, constînd în farmacii, clinici şi cabinete medicale. 
Surpriza care explică 
Pe acest fond al realităţii vine însă şi surpriza implicării politice din ultima vreme a lui Paul Negoiţă, uşor paradoxală prin susţinerea făţişă a candidatului PNL la şefia Palatului Comunal, Ovidiu Anghel, cu care Paul Negoiţă merge de mînă, în ultimele săptămîni şi bate la uşile cetăţenilor din Micro 14 pentru a face, chipurile, un transfer de voturi din portofoliul părintelui către candidatul PNL. Aici e miza! Deschizînd site-ul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Buzău, descoperim că dna Simona Anghel, soţia candidatului liberal Ovidiu Anghel ocupă funcţia (care credeţi?Exact! Corect!) de director executiv la Direcţia Relaţii Contractuale, din cadrul instituţiei.  Adică pe postul din care  se semnează şi se ştampilează deconturile pentru medicamente compensate. Pam, pam!!! Astfel, rulajele prin CJAS Buzău pentru clinicile, cabinetele şi farmaciile familiei Negoiţă se ridică la cîteva milioane de euro din banii statului. Iar respectivele decontări sînt aprobate fix de dna Simona Anghel. În aceste condiţii ne-am putea imagina că Paul Negoiţă, de mînă cu candidatul PNL, Ovidiu Anghel, bat la uşa enoriaşilor din Micro 14: „Cioc, cioc! Bună ziua, sînt părintele Paul Negoiţă, iar el este dl Ovidiu Anghel, candidatul PNL la Primăria Buzăului. Vă rog să-l votaţi pe el şi nu pe candidatul PSD C-tin Toma, ca să vă pot altoi în continuare de nişte bani. Vă rog să votaţi pe dl Anghel, pentru că am nişte interese, căci decontez uşor pentru farmaciile familiei mele, cu ajutorul familiei lui, zeci de miliarde de lei, pentru compensate şi altele. Altfel, s-ar putea să nu prea vă înmormîntez morţii, să vă încurc şi să nu vă botez copiii ori să nu vă cunun". Desigur, dialogul de mai sus e imaginar, dar e doar o traducere a realităţii din teren.  Pe acest subiect este condamnabilă lipsa de reacţie a Arhiepiscopiei faţă de acţiunile vădit politice ale preotului Paul Negoiţă, care se produc de atîta amar de vreme, întrucît el nu este obligat să aleagă între Biserică şi politică plus afaceri, fiind lăsat să traficheze haina preoţească şi să o convertească în voturi, iar tăcerea complice e un semn că totul se desfăşoară cu îngăduinţa înaltelor feţe bisericeşti. E deci nevoie de o poziţie oficială a Bisericii în legătură cu aceste acţiuni. Şi asta deoarece aici apare clar traficul cu credinţa şi cu Dumnezeu. Oamenii pot să voteze cu cine vor sau împotriva pesediştilor, e dreptul lor, dar nu pentru că le recomandă manipulatoriu Paul Negoiţă. 
Afacerile tipografice şi banii publici 
Familia Negoiţă a dezvoltat, în ultimul timp, şi afaceri  în domeniul tipografic. Acestea închid rotund cercul afacerilor întregind  operaţiunile comerciale din domeniul sanitar, întrucît pentru clinici şi cabinetele proprietate personală sau cele de stat din judeţ era nevoie de reţete şi alte tipărituri speciale care s-au tras cu milioanele, nu  înainte ca Paul Negoiţă, cu largul concurs al fostului Arhiepiscop, trecut la cele sfinte, I.P.S. Epifanie Norocel, să fi umplut bisericile, Muzeul Arhiepiscopal şi alte instituţii, mai mult sau mai puţin laice cu calendare ortodoxe şi alte cărţi bisericeşti, tipărite la tipografia familiei de la Vadu Paşii. 
Apoi a venit momentul în care Paul Iulius Negoiţă a devenit, după îndelungi negocieri politico-religioase, inspector general adjunct în ISJ, post din care a comandat propriei tiparniţe mii de cataloage şcolare, documente cu regim special din sistemul de învăţămînt ori fişe de examen etc. Însă, ultima găselniţă în materie de combinaţie politico- afaceristică a fost lansarea cărţii unui membru al trupei „Nemuritorii”. Cel ales spre a a fi folosit într-o operaţiune de imagine electorală a fost profesorul Ungureanu, căruia preotul i-a editat şi tipărit la tipografia sfinţiei sale un volum portret. După cum s-a spus la lansare, cartea a fost sponsorizată de Electrica SA, iar la ea, alături de autor, au apărut mai multe personalităţi, dar şi Ovidiu Anghel, candidat şi şef la  Electrica şi Paul Negoiţă, fiecare ţinînd cîte o cuvîntare cu puternic iz electoral. În ce condiţii o companie de stat a sponsorizat editarea unei cărţi de acest tip şi lansată în asemenea condiţii, rămîne să vedem mai tîrziu. 
Afacerile şcolilor postliceale de stat şi sub acoperire 
În prezent, cea mai mare fabrică care dă la export tineri absolvenţi în Occident, şcolarizaţi pe banii statului, adică ai noştri, ai buzoienilor, dar care aduc venituri grase în nişte buzunare private este Şcoala Postliceală sanitară de stat din Buzău. Sfîntul părinte, intelectualul nostru de rasă, iluminatul Paul Iulius a mirosit şi acest bussines atît de lumesc. După cum ştim, în urma unor aranjamente politice, Paul Negoiţă, trădînd PDL-ul care l-a trimis în Consiliul Local Municipal şi l-a susţinut ca independent pentru Palatul Comunal a ajuns, graţie înţelegerilor penelisto-pesediste director la Şcoala Postliceală Sanitară Buzău, din Micro 14 (tot în Micro 14, observaţi), venind de la direcţiunea Palatului Copiilor, şi acolo şi aici, sfinţia sa a mai împuşcat un salariu de stat, foarte bun, de şef. 
Absolvenţii care plătesc şi taxe piperate sînt plasaţi în străinătate foarte mulţi în Anglia, printr-o fundaţie, o ONG controlată tot de familia Negoiţă, se pare. Dar, lămurim şi asta în curînd. Exportul nu-i, bineînţeles, gratuit. Aşadar, un alt cerc afacerist mănos a fost închis. Avem, deci, bani, plătiţi de noi pentru studiile copiilor, taxe achitate de elevi de cîte 14 milioane pentru fiecare an şi producţie de absolvenţi care pleacă contra cost afară. Deci, noi, statul, buzoienii, enoriaşii, plătim la şcoala postliceală din Micro 14, condusă de directorul plătit Paul Negoiţă pentru ca ONG-ul familiei să-şi îngraşe  conturile după fiecare lot exportat. 
Bomboana pe colivă este însă, Şcoala Sanitară Postliceală „sub acoperire” a familiei Negoiţă de la Rîmnicu Sărat. Şcoala funcţionează într-un liceu industrial rîmnicean şi a fost înfiinţată pe vremea cînd Paul Negoiţă era adjunct la ISJ. Surse din învăţămîntul rîmnicean ne-au relatat că sfîntul părinte umbla personal prin Rîmnic, cu dosarul de  avizare al şcolii la subsoară, sfidînd legea, pentru că era, normal, în conflict de interese. La Rîmnic, însă,  toată lumea ştie că Şcoala Sanitară este a familiei Negoiţă. Şi încă ceva care demonstrează spiritul de afacere a sfinţiei sale, toţi candidaţii speriaţi că nu fac faţă la şcoala pe care o conduce ca director la Buzău sînt dirijaţi la Rîmnic, unde banii de taxe ajung direct în buzunarele sale cele largi şi lungi pînă la genunchi. Deocamdată, închidem acest capitol aici, urmînd să-l redeschidem şi să-l dezvoltăm cu dovezi irefutabile, în zilele următoare. Deocamdată, nu facem referire nici la afaceri cu case sau apartamente pe care familia Negoiţă le-a primit prin donaţii dubioase.
 Un doctor, restul pacienţi 
Paul Iulius Negoiţă este, în afară de preot, consilier local, profesor, director de şcoală şi director la propria firmă, antreprenor, farmacist, scriitor pe site-uri şi F.B., participant la simpozioane şi mese festive, în ţară, dar mai ales în străinătate şi doctor. El, profesor doctor, noi, restul, pacienţii pe care el îi operează la minte şi buzunare, dar obligatoriu cu crucea-n mînă, comercializîndu-l în propriu beneficiu pe însuşi Dumnezeu, pe care-l foloseşte strict în scopul propăşirii materiale a lui şi a familiei sale. În numele vostru, al „pacienţilor”, îi cerem sfinţiei sale să lămurească cînd, cum şi unde şi-a susţinut doctoratul? Publicarea lucrării sale chiar pe contul său de F.B., unde este atît de activ, ar fi o soluţie. Mai ales că, mai nou, sfîntul părinte, a înfiinţat o platformă pe F.B. numită „Buzăul curat”, unde a lansat tot felul de iniţiative. De exemplu, a postat o petiţie prin care cere să limpezească apa de la robinet buzoienilor şi demiterea şefului de la Compania de Apă. Cu alte cuvinte, sfinţia sa e şi „doctor în ape”. Ape de la robinet sau pluviale... Asta după ce, în precampanie s-a jucat de-a manipularea cu ajutorul unor postaci, tot pe Net, dar nu numai, lăsînd a se înţelege c-ar candida, creînd iluzii unor oameni cinstiţi de care şi-a bătut joc în mod incalificabil, el încercînd să-şi negocieze prin spate noi şi noi poziţii şi afaceri. 
În timp ce manipulează pe Internet şi direct, pe faţă, în realitatea de zi cu zi, averea familiei creşte exponenţial, iar opulenţa şi obrăznicia au devenit un mod de viaţă. De exemplu, cetăţenii de pe strada Războieni ne relatează zilnic, la telefonul redacţiei cum zeci de maşini se strîng pe stradă blocîndu-i în curte sau obturîndu-le accesul la propriile proprietăţi. Maşinile familiei vin să decarteze bani la sediul social al firmei, iar riveranii spun că Paul Iulius e atît de zgîrcit (noi zicem chivernisit) încît nu admite să-şi mute sediul într-un loc în care să nu blocheze circulaţia vecinilor într-un asemenea hal. 
Sfinţia şi teleportarea 
De-a lungul anilor Paul Negoiţă a ocupat foarte funcţii publi­ce în acelaşi timp. Cine are acces la programul Revisal poate constata că Negoiţă putea fi în acelaşi timp în mai multe locuri. El putea preda Religia şi lucra ca inspector în aceeaşi oră, aşa după cum arăta lista job-urilor sale publice între anii 2003- 2013. Studierea listei cu atenţie de către cititori, ne scuteşte de comentarii, întrucît şi dacă s-ar fi teleportat Negoiţă n-ar fi putut să presteze în mai multe locuri deodată. Mai ales că, sfinţia sa e şi un turist pasionat, el lipsind din România cel puţin 6 luni pe an. Întrebarea elementară este cum a putut un muritor, chiar dacă e preot să facă toate astea în acelaşi timp?

Corolar

Ca un corolar, parţial, să opinăm următoarele: Preotul Paul Iulius Negoiţă a ocupat şi ocupă, în urma unor negocieri politico-bisericeşti funcţii şi sinecuri laice bine plătite din bani publici, posturi lumeşti, unele dintre ele obţinute prin implicarea celor mai înalte feţe bisericeşti, la nivel de conducere a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Cu crucea-n mînă, Paul Negoiţă a ocupat şi ocupă posturi pentru care a fost plătit regeşte, sub toate regimurile politice, cu cu mii de euro lunar. Din bani publici! Sub oblăduirea Arhiepiscopiei, cu ajutorul fostului Arhiepiscop şi sub privirile complice ale actualului. În acest fel, familia Negoiţă a acumulat, traficîndu-L pe Dumnezeu o avere incomensurabilă, plasînd-o în topul celor mai mari deţinători de cash din regiune la care se adaugă, bineînţeles, valoarea acţiunilor deţinute. Totul din afaceri lipite la bugetul public, în numele lui Dumnezeu şi cu ajutorul neprecupeţit al unor personalităţi publice. Paul Negoiţă a adunat o mare avere de la stat către conturile companiilor şi propriile buzunare, manipulînd enoriaşi şi criticînd şantajist pe cei care nu-i făceau jocul. Urmărind postările sale pe bloguri sau pe F.B., veţi vedea această realitate, stimaţi cetăţeni. 
De aceea, în acest moment este neapărat necesar ca Biserica să explice situaţia lui Paul Iulius Negoiţă, pentru a înţelege clar dacă  BOR, prin Arhiepiscopie, la nivelul ei de vîrf, nu se întoarce cu spatele, complice, la tot ce-a făcut şi face acest aşa-zis slujitor al Bisericii, pe numele său laic Negoiţă Paul Iulius. 
După nenorocirea de la „Colectiv”, tinerii şi nu numai au transmis opiniei publice, chiar şi către BOR un mesaj prin care cereau schimbarea paradigmei socio-religioase a României. Oamenii ieşiţi în stradă au manifestat, între altele, şi împotriva dualismului străveziu dintre exponenţi ai BOR şi politicieni, dar şi amestecul manipulatoriu al celor două planuri. Românii s-au pronunţat împotriva fariseismului unor feţe bisericeşti care-l vînd, spre propriul cîştig pe Dumnezeu! Intrînd în politică şi în afaceri cu potcapul şi crucea-n mînă. 
După dezastrul de la „Colectiv”, oamenii au denunţat perfidia unor feţe bisericeşti, care au amestecat politica cu banii, cu afacerile şi cu Dumnezeu! În cîteva săptămîni după aceea, Biserica Ortodoxă Română a pierdut jumătate din încrederea populaţiei, după ce personaje precum Paul Iulius Negoiţă au sfidat oamenii prin obrăznicia şi opulenţa făţişă pe care au încercat să o ascundă sub patrafir. 
În ultimii ani, sub privirile îngăduitoare ale conducerii Arhiepiscopiei, familia Negoiţă a înfiinţat un resort all-inclusive, pe locul singurului părculeţ din Micro 14. E o adevărată fabrică de bani şi un centru de manipulare. Arhiepiscopia nu vede sau se face că nu vede, cum familia Negoiţă îl foloseşte pe Dumnezeu pentru a-şi atinge targetul din afaceri. Spus direct, resortul all-inclusive din Micro 14 ne foloseşte viaţa şi moartea în cel mai odios stil mercantil. Asta-i revoltă pe foarte mulţi! Din ce în ce mai mulţi! Dacă BOR nu va avea o reacţie rapidă împotriva acestor practici, atunci va avea extraordinar de mult de pierdut. Dacă Paul Negoiţă ar renunţa definitiv la preoţie şi s-ar dedica exclusiv politicii şi afacerilor, nu ar mai fi nici o problemă. Dar, a-l zice tot timpul pe „Doamne ajută!”, după fiecare frază, a ne mîngîia pe creier cu o mînă şi cu cealaltă pe buzunar, e sfidător. A amesteca planurile e o blesfamie, iar acest lucru ar trebui să fie urgent lămurit de cei de la vîrful BOR. Sîntem, cu siguranţă, şi noi creştini! Sîntem, cu siguranţă, slujitori ai Domnului, încrezători în Dumnezeu. Dar credem în Dumnezeul nostru, nu în al lor pe care-l folosesc pentru a obţine bani, funcţii şi Putere. De aceea, Dumnezeul lor nu-i deloc şi Dumnezeul nostru! 
În încheiere precizăm că acest material nu este împotriva Bisericii sau a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, numai că această importantă instituţie trebuie să scape urgent de astfel de închipuiţi precum Paul Negoiţă.Etichete: afaceri |  moarte |  Negoiţă |  preotul |  sufletele |  sufletele
Voteaza articolul: bun: 85  |  slab: 17   68

Comentarii

Alt Dante
30 mai 2016
PREOTUL IULIUS PAUL NEGOITA, Mefisto in sutana. Este un demagog, un om perfid si de o lacomie incomensurabila.
Popa Crist
30 mai 2016
Felicitari! Articol frumos si corect! Sper doar sa nu fie comandat!
Cristi
30 mai 2016
Un articol plin de frustrari si invidie. App, in interiorul cuvintelor se foloseste ”â” si nu ”î”. Toate cele bune!
alex
30 mai 2016
Nu deformati realitatea ,PR Negita e un om deosebit , rusine pupator de PSD.
Romeo
30 mai 2016
Aveți articole „publicitare” numai pentru candidați PSD și această mizerie (chiar șiu de-ar fi real tot ce e scris) de articol, deci sunteți aserviți politic, fără niciun indiciu de imparțialitate și jurnalism profesionist...
Ellias
01 iunie 2016
Si daca spui ca articolul e \"aservit politic\" ce ai de zis despre \"parintele-politician-businessman\"? Nu crezi ca domnul \"parinte\" ar trebui sa-si vada de preotie si de invatat copiii la orele de religie ( nu de asistente medicale-etc) nu sa isi bage nasul in politica, doar pentru a obtine foloase necuvenite in urma functiilor detinute, prin votul \"credinciosilor-cu ochii inchisi\" care, pentru un blid de zama, il pupa si in fund pe lamga faptul ca merg la vot si voteaza \"blidul de zama\" primit tot din banii lor, care il lasa in fiecare duminica sau sarbatoare, la biserica. Numai in Romania preotii au ajuns de o incredere foarte indoielnica. Pacat de credinta in Dumnezeu, denigrata de acesti \"oameni ai satanei\" ca numai ai lui Dumnezeu nu mai sunt.
Pixelu ortodox
31 mai 2016
Bravo ție Dorule! Ai punctat bine. Afirmațiile cum că articolul este plin de frustrări și invidie sunt imbecile. Cine dracu\' poate să invidieze un cameleon ca ăsta?
T.Sorin
01 iunie 2016
Jegos articol! Jegos "jurnalist"...
azi rai, maine buni...
02 iunie 2016
mai sunt 3 zile si psd-ul pica din nou lamentabil. Abia astept noua super-strategie jurnalisto-politica. Penibil, dar, vorba aia, daca partidu plateste... poporu infloreste verzi-si-uscate. Negoita nu merita asa ceva, mai ales ca autorul textului nu se semneaza. Deci autorul/autorii NU-si asuma textul. De ce?
radu liner
02 iunie 2016
si numele Gjeorghiade de ce apâr la început?
'dualism straveziu'
02 iunie 2016
pentru ca l-a modificat ulterior. Dar cand s-a publicat articolul nu era semnat, si asa a stat o zi intreaga. Cred ca se mai poate verifica inca in cashul de google. S-a asteptat reactia poporului... dar si a lui Negoita... constatand ca omu nu reactioneaza s-a semnat. Vom mai vedea si dupa alegeri cum stau lucrurile. Depinde mult de rezultatul alegerilor.
stavrache
02 iunie 2016
in ziar e semnat 666
Rodica
02 iunie 2016
Va felicit pentru acest articol! Asteptam si sperăm ca cineva sa observe si sa scrie despre acest personaj.
Elisabeta
02 iunie 2016
Cu tot respectul, d-le Gheorghiade, nu credeam ca puteti decadea in asa hal. E un articol extrem de dur care ascunde, de fapt, parerea altcuiva care va manevreaza si va sustine financiar. Ce se intampla, psd-ul prevede o infrangere si scoate catelusii la inaintare?
cristina
29 ianuarie 2017
Ce face religia din om...Am copilarit pe acel loc unde se afla acum construita biserica.Au stricat acel spatiu verde de relaxare pentru afaceri cu preoti . Voi cei ce credeti in Dumnezeu si religie chiar nu intelegeti ca este o afacere murdara a omului?
florentin
04 iunie 2016
E tare articolul dar nu trebuie sa ne fie frica de absolut nimeni. Nici de popa Negoita.,nici de așa zisa Biserica. Chiar nu observam ca acești preoți nu au nimic în comun cu Dumnezeu? ?? Sunt împotriva lui Dumnezeu și a oamenilor. La nevoie Îți iau și ultima picătură de sânge ..dc ăstia sunt oamenii Domnului .atunci prefer sa nu stau la aceeași masa cu ei. În fine ..bravo pt articol și sa nu.i lăsați sa profite de naivitatea oamenilor care cred ca dc nu votează cu popa Negoita vor merge în iad. Doar Gigi Becali crede prostia asta.
relu. m
04 iunie 2016
Am fost intotdeauna impotriva lasarii parohiilor mostenire ca regatele. Oare nu sunt preoti care au har si se ocupa de treburile bisericesti \\\',nu de afaceri si politica? Dar, domnilor de la Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei oare cat mai costa un post la o parohie buna?
Sorin C
08 octombrie 2016
Un borfas incaltat in bocanci si care a furat hainele Domnului...
Coman
19 aprilie 2017
Salutare. Dincolo de toate reprosurile care i se aduc lui Negoita, aruncati o privire pe cv ul lui chiar pe pagina sa de internet. Personajul asta a facut in 2 ani facultatea de drept, in acelasi timp si masteratul si in anul in care a terminat masteratul, in 2002, a terminat si doctoratul... ba baieti, sincer acum... rad si ma tin cu mainile de burta. E atat de prost ca nici nu stie sa si mascheze cv ul. Va spun eu de unde i vine lui chivenisirea: totul este mostenire de la senior care a pupat fundurile pe la episcopie decenii intregi. Asta e tot. F simplu. Nu are nicio legatura cu preotia sau Dumnezeu. Negoita nu crede in nimic. Concluzia nu e decat una: ce viata de rahat poate sa aiba! E preot si nu crede, are farmacii si specializare zero, e profesor si e nu poate vorbi cursiv (e putin balbait, daca nu stiati)... in fine, vai de mintea lui!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU