27 [AUG 15] POLITIC Buzau
Joi, 27 august 2015

VINE TOAMNA MASACRULUI ÎN PSD

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 1410 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Toamna care se apropie cu repeziciune şi anunţă o luptă crîncenă pentru supremaţie şi filiala judeţeană a PSD, în interiorul căreia sînt programate alegeri interne la cel mai înalt nivel. PSD este acum o formaţiune aflată într-o bolboroseală continuă după ce ultimele evenimente de la Centru au încurajat formarea sau distrugerea unor grupări care pînă ieri păreau indestructibile. La Buzău, actualul lider Constantin Boşcodeală şi apropiaţii săi încearcă din răsputeri să menţină un anumit echilibru intern, dar balanţa este greu de ţinut. Mai ales că un nou termen în procesul Gloria programat la Tribunalul Braşov, va avea loc pe 15 septembrie iar alegerile pentru preşedinţia filialei judeţene sînt programate pentru 19 septembrie. Cum în organizaţie gruparea Ion Vasile, Ghiveciu şi familia parlamentarilor Victor şi Adrian Mocanu e din  ce în ce mai activă, e de aşteptat ca, pe măsura trecerii timpului, cele două facţiuni să se ostilizeze, iar o ciocnire frontală pare de neevitat. 
Vara, dar mai ales toamna care stă să vină, e marcată de tot felul de serbări rurale organizate în comune şi oraşe la care întîlnirile politice au devenit tradiţie. 

Spre dulcea răzbunare

În ultima vreme, grupul lui Ion Vasile care vizează, fără îndoială, să se răzbune pe Boşcodeală şi să revină la şefia PSD Buzău după ce a pierdut ultimele alegeri interne, din care mai fac parte, deputatul Marian Ghiveciu şi familia parlamentară Mocanu, sînt aproape nelipsiţi de la adunările tovărăşeşti de la ţară. Sînt deja filmări şi fotografii cu cei patru cărora li se adaugă, din cînd în cînd edilii locali în calitate de amfitrioni, cînd fac băi de mulţime şi dau semnalul că au pornit lupta de cucerire a funcţiilor de conducere. Practic, acum acţiunile grupării sus-citate au devenit făţişe şi e de presupus că vor fi şi mai vizibile, în condiţiile în care, acum, totul seamănă cu o campanie electorală internă într-un PSD aflat în mare degringoladă. 

Boşcodeală şi aliaţii temporizează

Aflat într-o situaţie extrem de delicată, cu o condamnare la activ în Dosarul Gloria şi cu un al doilea proces de corupţie pe rolul justiţiei dâmboviţene, actualul şef al PSD încearcă pe toate căile să-şi conserve influenţa şi puterea în partid, sperînd că, în final, procesele în care este acuzat de corupţie să se soldeze cu decizia care să nu-l scoată definitiv din joc de pe scena politică şi socială. În plus, noua conducere de la Bucureşti a PSD a dat semnalul că liderii din teritoriu care au probleme în justiţie vor putea să-şi păstreze funcţiile ba, chiar, să şi candideze pentru noi mandate, astfel, Liviu Dragnea încercînd să-şi conserve puterea partidului în ţară. Pe acest fond, Boşcodeală susţinut de deputaţii Marcel Ciolacu şi de alţi lideri locali şi judeţeni, dar şi de la Bucureşti, caută să temporizeze cît mai mult şi să împingă data alegerilor pentru principalele funcţii de conducere judeţeană cît mai tîrziu în toamnă, timp în care, Boşcodeală să-şi rezolve dosarele din Justiţie şi astfel să aibă cale liberă pentru un nou mandat de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Buzău. Dacă nu, să lase pe deputatul Ciolacu să candideze şi să preia organizaţia, în tandem, ca preşedinte executiv cu un pesedist care să nu aibă tinichele de coadă.Cei pricepuţi la politică zic:
ORGOLII MARI, CIOCNIRE INEVITABILĂ
*grupările vor intra in coliziune mai devreme sau mai tîrziu

După cum evoluează lucrurile, e greu de crezut că la un moment dat, nu se vor confrunta la scenă deschisă. Orgoliile, mai ales din partea outsiderilor, sînt foarte mari, aşa încît, acum după cum spun sursele noastre e perioada în care se acut săbiile. 
Iar, pe măsură ce timpul va trece, aşa zisa opoziţie din interiorul PSD va trebui să acţioneez altfel va pierde partida. De cealaltă parte, Boşcodeală-Ciolacu şi compania caută să evite orice fel de confruntare directă şi se bazează pe susţinerea de la Centru mai ales că cei care par a controla azi PSD au autoritate, adică, Dragnea şi Zgonea, sînt apropiaţi ai actualei echipe de conducere a social-democraţilor de la Buzău- aşadar, dincolo de acţiuni de campanie sau de orgolii, la PSD Buzău, va conduce partidul cine va fi ales de la Centru. 

Un comunicat în context

În acest context, iată că ieri, deputatul Adrian Mocanu a transmis un comunicat de presă din care rezultă implicarea sa în viaţa politică. Comunicatul e un punct de vedere în legătură cu alegerea înlocuitorului lui Cristi Romanescu la vicepreşedinţia C.J. Pentru această funcţie, deputatul Mocanu propune cîteva nume, adică Gabriel Baciu, Ştefan David, Cornel Diaconiţă, Dănuţ Păle sau Gheorghe Bodea, pe care partidul ar trebui să le ia în calcul, astfel încît să se evite aducerea pe post a vreunui cetăţean necinstit sau contestat. Respectivul comunicat este aşadar, un semnal că familia Mocanu vrea să revină, din nou, în prim-planul politicii judeţene.Etichete: alegeri |  Boscodeala |  grupuri |  pregatiri |  PSD
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU